Ingrediente:
-6 ouă
-6 linguri de zahăr
-5 linguri de făină
-2 linguri de cacao
-un vârf de cuţit de sare
-1 lingura ulei
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Se bat bine albuşurile cu sarea.
Iar când obţii o spumă (ridici castronul cu fundul în sus şi nu trebuie să cadă).
Incorporezi zahărul şi baţi bine până ce acesta se topeşte.
Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei.
Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma.
Le încorporam cu o paletă de silicon sau lingură de lemn,amestecam incet de jos in sus pana se incorporeaza bine.
Cernem faina impreuna cu cacao si o adaugam in compozitie.
Amestecam incet de jos in sus pana se incorporeaza bine.
Pentru copt se foloseşte o tavă de 22 cm.
Se pune compozitia in tava tapetata cu faina.
Se introduce in cuptorul încins la 175 de grade pentru 40 de minute.
Apoi se lasă să se răcească in forma pana se desprinde singur pe laterale.
Se taie parte de sus (mie imi creste mereu in mijloc).
Se taie blatul in 3 ca in imagine.
Spor la treaba 🙂