Chifle

 

DSC01008

DSC01035

Ingrediente:

-750 g de făină
-350 ml lapte
-1 plic de drojdie uscată (8g)
-1 lingură de zahăr
-60ml ulei
-1 linguriţă de sare
-50 ml apa pentru maia

Pentru uns deasupra avem nevoie de 1 galbenus batut cu 2 linguri de lapte.

Deasupra puteţi presăra susan, mac sau ce altceva preferaţi.

DSC00795

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 50 ml apă.

DSC00801

DSC00804

Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 10 minute.

DSC00809

DSC00811

Apoi se adaugă restul de ingrediente,sarea, laptele, câte puţin din ulei.

DSC00814

DSC00818

DSC00815

Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.

DSC00819

DSC00823

DSC07663

DSC07664

Dupa ce incorporam bine ca in imaginile de sus,punem aluatul intr-un bol curat si acoperim cu un prosop.

Se lasă la crescut pentru o oră, la loc călduţ.

DSC07668

DSC07671

DSC07688

Dupa ce a crescut frumos,il rasturnam pe blat aluatul.

Se frământă din nou şi se formează bile mai mici de 100 de grame fiecare.

Se unge o tava cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.

DSC00890

DSC00894

DSC00898

Lasam sa creasca 20 de minute la loc caldut.

După care se ung cu galbenusul batut cu lapte.

DSC00896

DSC00907

Deasupra puteţi presăra susan, mac sau ce altceva preferaţi.

DSC00908

Se coc la 180 de grade timp de 30 de minute(le lasam pana se rumenesc frumos).

DSC00915

DSC00937

Se scot pe un prosop,iasa 12 chifle din aceasta compozitie.

DSC00951

 Spor la treaba 🙂

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *