Tort cu nuca caramelizata

DSC01449

DSC01457

 

12698701_1509718859332480_6759131699894432455_o

Ingrediente
Pentru blat :

-250 grame unt
-300 grame zahăr
-250 ml lapte
-3 linguri de cacao
-6 oua
-300 grame de făină +sau -2 linguri
-1 plic de praf de copt
-1fiola de esenţa de rom
-1 varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Într-o crăticioară se pune untul, zahărul, laptele şi cacao.
Se pune crăticioara pe foc şi se amestecă bine, până dă un clocot, apoi o punem la răcit.
În compoziţia rece se adaugă pe rând gălbenuşurile, făină (+/- 2 linguri), 1 plic de praf de copt şi esenţa de rom.
Separat se bat albuşurile spumă tare cu sare şi se amestecă încet cu compoziţia de mai sus.
Se răstoarnă într-o tavă de 27cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 45 de minute.
Se lasă să se răcească şi se taie în 3.
Blatul de tort e bine sa fie copt cu o zi inainte.

DSC04398

DSC04403

DSC04425

Sirop :

-400 ml apa
-200 grame zahar
-Coaje rasa de lămâie
-2 fiola de esenta de rom

Se pune pe foc într-o craticioara.
Amestecăm pana se topeste zaharul.
Se da deoparte pana se răcește.

1. Ingrediente crema ganache:

-100 ml frisca (32%grăsime)
-100 grame ciocolata alba

Mod de preparare:

Se pune frisca peste ciocolata rupta bucăți mici.
Se pune pe foc și se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.

-200 ml frisca (32% grasime)
-2 linguri de zahar pudra
-20 grame cocos

Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si continuam cu telul sa amestecam compozitia de ganache cu frisca si cocos.
Daca continuam sa batem cu mixerul riscam sa o taiem.
Eu am patit-o,fiind frisca naturala e mai pretentioasa.
Amestecam usor pana se incorporeaza bine.
O batem pana devine cremoasa ca in imaginea de jos.

DSC04442

2.Al doilea strat am facut din ingredientele de mai jos:
-400 ml frisca (32% grasime)
-4 linguri zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul cat sa fie cremoasa ca in imaginea de jos.

12622055_1509719015999131_8858213083883280961_o

Inainte sa ne apucam de umplut tortul punem folie alimentara in forma.

Eu am folosit o forma care nu se desface.

Insiropam prima foaie,se pune primul strat de crema.

DSC01141

Intindem uniform crema.

DSC01144

Insiropam si a doua foaie si punem al doilea strat de crema.

Intindem uniform crema.

DSC01147

Se insiropeaza si ultima foaie se acopera cu folie si se dă la frigider până a două zi.

DSC01150

DSC01158

Dam folia la o parte prima data.

DSC01408

Si cu un carton special pentru torturi,pe care il punem deasupra tavi,ca in imaginea de jos.

DSC01412

Intoarcem tava cu fundul in sus.

DSC01413

Si ridicam usor tava din ambele parti.

DSC01414

DSC01415

Dam deoparte folia de pe tort.

DSC01417

DSC01419

Ingrediente pentru finisat tortul si ornat:
-600 ml frisca (32% grasime)
-120 grame zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul cat sa fie cremoasa ca in imaginea de jos.

DSC01421

Prima data finisam tortul cu o paleta,sa avem grije sa oprim si pentru ornat deasupra.

DSC01424

DSC01428

DSC01432

Ingrediente nuca caramelizata:
-250 grame zahar
-200 grame nuca

Mod de preparare:

Topim zaharul bine la foc mediu.

DSC01400

DSC01401

Adaugam nuca peste zahar si amestecam bine.

DSC01403

Ungem o bucata de hartie de copt cu ulei si tornam nucile peste.

DSC01406

Le lasam sa se raceasca timp de o ora.

Le spargem cu făcălețul ușor.

DSC01436
Se ornează după bunul plac al fiecăruia.

DSC01442

DSC01438

DSC01449

Am mai adaugat doua modele de tort din aceeasi compozitie.

DSC03974

DSC05159

DSC05132

 

DSC05187

Spor la treaba 🙂

 

 

 

 

 

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *