Ingrediente:
1.Crema ganache de ciocolata neagra:
-100 ml frisca (32%grăsime)
-100 grame ciocolata neagra 52% cacao
Mod de preparare:
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucăți mici.
Se pune pe foc și se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.
-200 ml frisca (32% grasime)
-2 linguri de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul, pana incepe sa e ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata.
Batem incontinuare pana rezulta o crema ca in imaginea de jos.
Pentru incepatori, e bine sa batem crema cu un tel,daca bateti cu mixerul se poate taia eu am patit-o fiind incepatoare.
Cu timpul va dati seama cum se face si bateti cu mixerul.
Dam la frigider pana pregatim si cea de-a doua crema.
2. Crema Ganache de ciocolata alba:
Ingrediente crema ganache:
-100 ml frisca (32%grăsime)
-100 grame ciocolata alba
Mod de preparare:
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucăți mici.
Se pune pe foc și se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.
-200 ml frisca (30% grasime)
-2 linguri de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata.
Batem incontinuare pana rezulta o crema ca in imaginea de jos.
Sirop :
-300 ml apa
-150 grame zahar
-Coaje rasa de lămâie
-1fiola de esenta de rom
Se pune pe foc într-o craticioara.
Amestecăm pana se topeste zaharul.
Se da deoparte pana se răcește.
Se insiropeaza prima foaie.
Inainte sa ne apucam de umplut tortul, punem folie alimentara in forma.
Se intinde crema 1. uniform.
Insiropam si a doua foaie se intinde crema 2.
Se insiropeaza si ultima foaie,se acopera cu folia bine si se da la frigider pana a doua zi cand il ornam.
Tortul l-am glazurat cu crema ganache de ciocolata neagra.
Ingrediente pentru prima glazura:
-200 grame de ciocolată neagra(52%cacao)
-200 ml frisca naturala (32%grasime)
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucăți mici.
Se pune pe foc și se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 30 de minute.
Tortul e bine sa il scoatem din forma si sa il lasam la temperatura camerei cu o ora inainte sa punem ciocolata peste.
Daca il scoatem imediat se intareste ciocolata si nu avem timp sa glazuram uniform.
Punem ciocolata deasupra si intindem cu o paleta cat putem de drept si cu o alta paleta cu zimt dam forma pe margine.
Tortul il bagam 15 minute la frigider,intre timp pregatim ultima glazura.
Ingrediente pentru ultima glazura:
-70 ciocolata (52%cacao)
-100 ml frisca (32%grasime)
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucăți mici.
Se pune pe foc și se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte si se lasa sa stea la temperatura camerei 20 de minute.
Scoatem tortul si tornam ciocolata in mijloc,cu o paleta intindem sa cada peste tot cat putem de uniform.
Deasupra facem moatele cu frisca si ornam cu capsuni.
Spor la treaba! 🙂