O reteta de blat foarte buna

Blat de tort din compozitie de negresa

 

12469536_1501163436854689_2235080998506253566_o

 

Ingrediente pentru blat:

-250 grame unt
-300 grame zahăr
-250 ml lapte
-3 linguri de cacao de calitate
-6 oua
-300 grame de făină +sau -2 linguri
-1 plic de praf de copt
-1fiola de esenţa de rom
-1 varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Într-o crăticioară se pune untul, zahărul, laptele şi cacao.
Se pune crăticioara pe foc şi se amestecă bine, până dă un clocot, apoi o punem la răcit.

DSC01754

Se separa albusurile de galbenusuri,separat intr-un bol se bat albuşurile spumă tare cu sare.

10572214_1501163930187973_5651935987299172805_o

Dupa ce s-a racit compozitia,se stricoara intr-un bol mai mare.
În compoziţia rece se adaugă pe rând gălbenuşurile.

DSC01760

Se adauga faina cernuta inainte si amestecata cu praful de copt.Adaugam la inceput 250 de grame de faina,daca mai e nevoie mai punem depinde de calitatea faini,intra mai putina sau mai multa.

DSC01757

DSC01761

DSC01762

Adaugam si esenta de rom.

DSC01772

12466235_1501163853521314_1253521151141823271_o

Se incorporeaza albusurile batute in compozitia de mai sus.Se amesteca cu o paleta de silicon sau o lingura de lemn,de jos in sus pana se incorporeaza bine.E bine sa incorporam albusurile in compozitie in 3 etape.

12473910_1501163743521325_366762194632963401_o

11872111_1501163686854664_7492616582181476818_o

Se răstoarnă într-o tavă de  19-25 de cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 45 de minute.

921231_1501163610188005_2818494513415148440_o

Se lasă să se răcească şi se taie în trei foi egale.Blatul de tort e bine sa fie copt cu o zi inainte sa il umplem.

12377736_1501163500188016_431813218307085607_o

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *