Turte

DSC07279

INGREDIENTE:

-700 grame de făină
-300 ml lapte
-1 plic de drojdie uscată (8g)
-1 lingură de zahăr
-60 ml ulei
-1 linguriţă de sare
– 50 ml apa pentru maia

MOD DE PREPARARE:

Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 50 ml apă.

DSC07640

DSC07631

Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 10 minute.

DSC07634

Se adauga sarea.

DSC07649

Apoi se adaugă restul de ingrediente laptele, câte puţin din ulei.

DSC01665

DSC00815

Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.

DSC00818

DSC00823

DSC00819

Se pune aluatul intr-un vas curat si acoperim cu o folie de bucatarie.

DSC07668

DSC01679

Aluatul format se lasă la crescut pentru o oră la loc călduţ.

DSC01682

Se frământă din nou şi se formează bile mai mari,mai mici cat vrea fiecare sa fie de mare turta.

DSC07689

DSC07692

Se mai lasa pe blat sa stea 5 minute.

DSC07695

Se intinde de subtire ca in imaginea de mai jos.

DSC01718

DSC07698

Se incinge o tigaie de ceramica sau teflon la foc mic pe ochiul al mare de la aragaz.Punem turta in tigaie,o tinem 2 minute jumatate,o intoarcem si o mai lasam 2 minute jumatate.

DSC07767

DSC07757

Se pune turta pe un prosop dupa ce o coacem si le coacem pe rand pana le terminam.Le putem servi calde sau merg de minune cu branza.

12823263_1515633478741018_9197469162991419063_o

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *