Clatite cu nuca si caramel

DSC03094

DSC03095

DSC03128

DSC03136

Ingrediente:

-1 lingurita praf de copt

-1 lingurita coaje de lamaie

-170 grame iaurt 21%grasime

-1 fiola esenta de vanilie

-4 linguri de zahar pudra

-115 grame de faina

-100 ml lapte

-30 ml ulei

-2 oua

Pentru umplutura avem nevoie de:

-sos de caramel

-80 grame nuci prajite

Mod de preparare:

Inainte sa ne apucam de clatite pregatim sosul de caramel,click pereteta

Intra jumatate din compozitia de caramel la clatite,restul de va ramane puteti sa il pastrati la frigider intr-un borcan.

Se bat ouale cu zaharul pudra 3 minute.

DSC02896

DSC03031

DSC02898

DSC02899

Adaugam iaurtul si amestecam pana se incorporeaza bine.

DSC02900

Adaugam uleiul,laptele,coaja rasa de lamaie,esenta si faina cernuta cu praful de copt si omogenizam compozitia.

DSC02902

DSC02904

Trebuie sa obtinem un aluat mai gros decat la clatitele clasice.

DSC03005

Punem o tigaie pe ochiul al mare de la aragaz la foc mic.

Daca se lipeste clatita de tigaie, o puteti unge cu ulei (la mine nu a fost nevoie sa mai ung tigaia cu ulei,nu sau lipit deloc)

Turnam cu un polonic din compozitie in mijlocul tigaii.

Clatita se va intinde singura.

DSC03008

DSC03017

Cand va incepe sa faca bule la suprafata trebuie intoarsa clatita.

DSC03019

O intoarcem usor cu ajutorul unei palete si o lasam sa se coaca si pe cealalta fata.

Sa nu faceti ca mine,eu am intors cu o furculita,imi place mai mult decat cu paleta.

DSC03020

DSC03026

Le ungem cu sos de carmel si presaram nuci cat considera fiecare.

Nucile trebuie tocate mai marunt,primul strat le-am pus mai mari si la restul straturilor le-am tocat mai marunt.

DSC03032

DSC03044

DSC03047

DSC03050

DSC03053

DSC03054

DSC03111

DSC03068

Din aceasta compozitie va iasa 10 clatite.

Se baga la frigider pentru 2 ore, sau le puteti servi calde sunt foarte pufoase si delicioase.

Spor la treaba ­čÖé ­čśŤ ­čÖé

 

 

Share Button

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *