Ingrediente:
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita coaje de lamaie
-170 grame iaurt 21%grasime
-1 fiola esenta de vanilie
-4 linguri de zahar pudra
-115 grame de faina
-100 ml lapte
-30 ml ulei
-2 oua
Pentru umplutura avem nevoie de:
-sos de caramel
-80 grame nuci prajite
Mod de preparare:
Inainte sa ne apucam de clatite pregatim sosul de caramel,click pe –reteta
Intra jumatate din compozitia de caramel la clatite,restul de va ramane puteti sa il pastrati la frigider intr-un borcan.
Se bat ouale cu zaharul pudra 3 minute.
Adaugam iaurtul si amestecam pana se incorporeaza bine.
Adaugam uleiul,laptele,coaja rasa de lamaie,esenta si faina cernuta cu praful de copt si omogenizam compozitia.
Trebuie sa obtinem un aluat mai gros decat la clatitele clasice.
Punem o tigaie pe ochiul al mare de la aragaz la foc mic.
Daca se lipeste clatita de tigaie, o puteti unge cu ulei (la mine nu a fost nevoie sa mai ung tigaia cu ulei,nu sau lipit deloc)
Turnam cu un polonic din compozitie in mijlocul tigaii.
Clatita se va intinde singura.
Cand va incepe sa faca bule la suprafata trebuie intoarsa clatita.
O intoarcem usor cu ajutorul unei palete si o lasam sa se coaca si pe cealalta fata.
Sa nu faceti ca mine,eu am intors cu o furculita,imi place mai mult decat cu paleta.
Le ungem cu sos de carmel si presaram nuci cat considera fiecare.
Nucile trebuie tocate mai marunt,primul strat le-am pus mai mari si la restul straturilor le-am tocat mai marunt.
Din aceasta compozitie va iasa 10 clatite.
Se baga la frigider pentru 2 ore, sau le puteti servi calde sunt foarte pufoase si delicioase.
Spor la treaba 🙂 😛 🙂