Carnati in aluat

Ingrediente:

Pentru aluat:
-350 grame de făină
-150 ml lapte
-1 plic de drojdie uscată (6g)
-1 lingurita de zahăr
-20 ml ulei
-1 varf de cutit de sare

Ingrediente umplutura:
-80 grame cascaval
-400 grame carnati de care va plac
-1 galbenus
-2 linguri de lapte
-susan
-mac

Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc, unde se pune drojdia, zahărul şi 50ml apă. Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5 minute.
Apoi se adaugă restul de ingrediente sarea, laptele, câte puţin din ulei. Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.
Aluatul format se lasă la crescut pentru 40 de minute, la loc călduţ.
Se frământă din nou şi se formează bile mai mari.
Se mai lasa pe blat sa stea 5 minute.
Intindem pe blat aluatul cu facaletul ca in imaginea de jos.

Carnati in aluat

Carnati in aluat

Se bate un galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem aluatul dupa ce il taiem,presaram foarte putin cascaval.
Sau puteti sa puneti si mai mult cum va place,(eu am uns prima data aluatul cu galbenus, ca sa se lipeasca cascavalul de aluat ,cand il puneti pe carnatii, nu o sa va cada cascavalul ramane lipit.

Reteta de carti in aluat

Se ruleaza aluatul pe carnati(ca in imagine), apoi se aseaza in tava tapetat cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Ii ungem cu amestecul de galbenusi,presaram deasupra mac sau susan ce doreste fiecare.

Carnati in aluat

10655354_1502768643360835_4399385148146865383_o

Lasam la crescut 10 minute, dupa care ii coacem in cuptorul preincalzit la 175 d`e grade,timp de 25 de minute.

12484694_1502768443360855_7561198711937632964_o

12496432_1502768366694196_4997210813322126304_o

 

Pofta buna 🙂

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *