Prajitura cu ciocolata

 

 

Prajitura-cu-ciocolata30

Prajitura-cu-ciocolata31

Prajitura-cu-ciocolata33

Prajitura-cu-ciocolata34

Ingrediente pentru blat:

-3 oua

-100 grame faina

-20 grame cacao

-1 plic praf de copt

-60 grame zahar

-1 fiola esenta de rom

-70 grame ciocolata 52%cacao

-1 lingurita ulei pentru topit ciocolata

-60 ml lapte

-35 ml ulei

Mod de preparare:

Prima data pregatim ciocolata, sa aiba timp,sa se raceasca cat timp pregatim compozitia de blat.

Topim ciocolata cu o lingura de ulei si o dam deoparte sa se raceasca.

Prajitura-cu-ciocolata37

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste bine,cu un tel sau cu un mixer.

Prajitura-cu-ciocolata38

Prajitura-cu-ciocolata39

Adaugam uleiul,laptele,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.

Prajitura-cu-ciocolata40

Prajitura-cu-ciocolata41

Prajitura-cu-ciocolata42

Incorporam bine toate ingredientele.

Prajitura-cu-ciocolata44

Adaugam ciocolata,esenta de rom si amestecam bine.

Prajitura-cu-ciocolata43

Tornam compozitia de blat intr-o forma tapetata cu hartie de copt de 22 cm.

Bagam blatul la cuptor la 170 de grade timp de 40 minute.

Prajitura-cu-ciocolata45

Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca 2 ore.

Prajitura-cu-ciocolata46

Intre timp cat se raceste blatul,pregatim ganache de ciocolata alba si neagra.

Ingrediente ganache de ciocolata neagra:

-100 grame ciocolata neagra 52% cacao

-100 ml frisca naturala 32% grasime

Mod de preparare:

Se pune ciocolata rupta bucati mici, peste frisca.

Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.

Prajitura-cu-ciocolata47

Se da la o parte de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Se da deoparte pentru doua ore.

Prajitura-cu-ciocolata48

La fel procedam si cu ganache de ciocolata alba.

Ingrediente:

-100 grame ciocolata alba

-100 ml fisca naturala 32% grasime

Mod de preparare:

Se pune ciocolata rupta bucati mici, peste frisca.

Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.

Prajitura-cu-ciocolata49

Se da la o parte de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Se da deoparte pentru doua ore.

Prajitura-cu-ciocolata50

Prajitura-cu-ciocolata01

Pentru umplutura avem nevoie de:

-150 grame nuci prajite

-sos de caramel

 

Reteta la sosul de caramel o gasiti aici.

Mi-a intrat decat jumatate din aceasta cantitate la prajitura.

Sosul trebuie sa fie mai lichid,ca sa se intinda peste tot.

Daca il pregatiti inainte si apuca sa se intareasca foarte mult,se poate incalzi foarte putin,cat sa il puteti intinde.

Inainte sa umplem prajitura,pregatim cremele.

Pentru amandoua creme avem nevoie de:

-400 ml frisca naturala 32% grasime

-4 linguri de zahar pudra

Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul, pana incepe sa se ingroase foarte putin.

Prajitura-cu-ciocolata06

Impartim frisca in doua boluri mai micute si adaugam ganache de ciocolata in fiecare bol.

Prima data incorporam ganache de ciocolata neagra,batem cu un tel.

Prajitura-cu-ciocolata07

Amestecam pana devine o crema pufoasa.

Prajitura-cu-ciocolata08

Prajitura-cu-ciocolata09

La fel procedam si cu ce-a alba.

Cremele le dam deoparte pana taiem blatul.

Dupa ce s-a racit blatul,il taiem in doua,prima data taiem foarte putin din partea de sus (ca sa intre mai bine sosul de caramel in blat).

Prajitura-cu-ciocolata04

Prajitura-cu-ciocolata05

Prajim nucile si le tocam marunt.

Prajitura-cu-ciocolata14

Prima data punem folie in forma pe laterale.

Insiropam prima foaie cu sos de caramel si presaram nuci.

Prajitura-cu-ciocolata12

Prajitura-cu-ciocolata13

Prajitura-cu-ciocolata15

Punem crema de ciocolata,a alba intr-un pos cu sprit si procedam ca in imaginea de jos.

Prajitura-cu-ciocolata16

Prajitura-cu-ciocolata17

Presaram nuci si adaugam a doua foaie,presam putin cu palmele.

Prajitura-cu-ciocolata18

Prajitura-cu-ciocolata19

Adaugam ultimul strat de sos si de nuci.

Prajitura-cu-ciocolata20

Prajitura-cu-ciocolata21

Punem crema de ciocolata intr-un pos cu sprit si procedam ca in imagine.

Prajitura-cu-ciocolata22

Prajitura-cu-ciocolata23

Nivelam cu o paleta dreapta si dam forma cu o paleta cu zimt.

Prajitura-cu-ciocolata36

Prajitura-cu-ciocolata24

Prajitura-cu-ciocolata25

Prajitura-cu-ciocolata26

Punem deasupra bomboane toffifee si dam la frigider pana a doua zi.

Daca nu mai puteti astepta o lasati cel putin 4-5 ore sa aiba timp sa se insiropeze cu sosul de caramel.

Deasupra am ornat cu ciocolata alba,topim 80 grame cu 30 ml frisca naturala.

Punem intr-un coif de hartie de copt si ornam.

Prajitura-cu-ciocolata27

Prajitura-cu-ciocolata28

Spor la treaba si pofta buna 😛 😛 🙂


Modul de preparare este la fel ca reteta de mai sus de la prajitura cu ciocolata, numai ca am dublat cantitatile la ingrediente si am facut sub forma de tort.Blatul se taie in trei bucati egale din cantitatea dubla de ingrediente.Pentru ornat am folosit urmatoarele ingrediente.

Pentru prima glazura avem nevoie de:

-100 ml frisca naturala 32%grasime

-100 grame ciocolata alba

Se pune ciocolata rupta bucati mici peste frisca si o punem pe foc.

Se tine pe foc pana la punctul de fierbere,dam deoparte si amestecam pana se topeste toata ciocolata,dam deoparte pentru 2 ore.

Batem 200 ml frisca naturala 32% grasime cu 2 linguri de zahar pudra pana incepe sa se ingroase putin.

Oprim mixerul si adaugam ganache,amestecam bine pana devine cremoasa ca in imaginea de mai jos.

Tort-cu-ciocolata-nuca-si-sos-de-caramel22

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca06

Crema obtinuta se intinde cu o paleta cat putem de drept si dam modelul pe laterale cu aceasta paleta.

Tort-cu-ciocolata01

Tort-cu-ciocolata01

Pentru a doua glazura de ciocolata avem nevoie de:

-200 ml frisca naturala 32%grasime

-120 grame ciocolata neagra 52% cacao

Se pune ciocolata rupta bucati mici peste frisca si punem pe foc.

Se tine pe foc pana la punctul de fierbere,dam deoparte si amestecam pana se topeste toata ciocolata.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei,maxim 25 de minute.

Se pune in mijloc toata glazura,care o sa cada pe laterale si da un aspect frumos la tort.

Dam la frigider pentru 15 minute,il scoatem si il ornam cu frisca si fructe.

Pentru moate avem nevoie de 200 ml frisca si 2 linguri de zahar.

13230274_1544161795888186_7246077840126375081_n

13267787_1544161775888188_5151276289874660270_n

13241356_1544161819221517_2951803983683171937_n

13434901_1127513507313034_3432359652710574404_n

13419019_1127513680646350_5440487526517623888_n

13432372_1127513707313014_5361986064439950149_n

Spor la treaba 🙂

 

Share Button

12 thoughts on “Prajitura cu ciocolata

  1. Buna seara!M-a încântat această retetă
    Pentru acest sfârsit de saptamana va trebui sa fac doua torturi pentru 50 de persoane.Nu am mai facut niciodată pentru atâtea persoane.Am si eu cateva întrebări:pentru un tort de 21/30de cm , ar trebui dublate toate cantitatile?Va multumesc!

    1. Buna 🙂 trebuie sa le triplezi cantitatile pentru un tort de 21/30 cm,mai bine sa iti ramana decat sa nu iti ajunga,eu asa fac mereu si in caz ca iti ramane crema o poti face la paharele cu blat si frisca.
      Eu asa fac cu ce ramane,sau cu blatul il poti face bomboane de ciocolata.Si sosul de caramel iti ajunge o compozitie si pentru un tort ar fi bine sa il insiropezi putin blatul daca iti place mai insiropat si dupa adaugi sos de caramel cat doresti.O zi buna :*

  2. „”I think this is among the most vital info for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The website style is great, the articles is really nice D. Good job, cheers””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *