Prajitura cu crema de ciocolata,branza si nuca

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca03

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca12

Ingrediente pentru blat:

-150 grame de faina

-5 grame praf de copt

-5 grame bicarbonat de sodiu

-1 praf de sare

-25 grame cacao

-100 grame zahar

-100 ml lapte

-50 ml cafea

-70 ml ulei

-2 oua

Mod de preparare:

Cacaua se amesteca cu zaharul.

Se adauga cafeaua fierbinte si amestecam bine cu un tel pana devine cremoasa ca in imagine.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca25

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca15

Adaugam ouale pe rand,unul cate unul,amestecam bine dupa fiecare pana se incorporeaza fiecare.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca05

Adaugam uleiul,amestecam putin,laptele,sarea si praful de copt,bicarbonatul amestecat cu faina.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca35

Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.

Punem compozitia intr-o forma patrata de 24-27 cm,tapetata cu hartie de copt.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca27

Coacem blatul timp de 35 de minute la 175 de grade.

Intre timp pregatim sosul de caramel dupa aceasta-reteta

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca22

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca30

Cand e gata blatul,il scoatem din forma si il punem pe un gratar pana se raceste.

Compozitia de crema de branza o preparam dupa aceasta reteta

Reteta pentru blat nu imi apartine,am preluat-o de pe site-ul-LuckyCake de la prajitura cu banane si sos caramel.

Multumesc Alina pentru reteta,este un blat foarte pufos si potrivit pentru aceasta prajitura.

Cat timp se raceste blatul ne apucam de crema de ciocolata.

Ingrediente crema de ganache de ciocolata alba:

-100 grame ciocolata alba

-100 ml frisca naturala 32% grasime

Mod de preparare:

Se pune frisca peste ciocolata rupta bucati mici.

Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.

Se da la o parte de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata bine.

Se da deoparte pentru 2 ore.

Crema ganache se amesteca cu 200 ml frisca naturala 32% grasime.

Se bate frisca cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.

Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca18

O batem pana devine cremoasa ca in imaginea de mai jos,sa avem grije sa nu batem prea mult,ca se poate taia,fiind frisca naturala este mai pretentioasa.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca06

Avem nevoie de 150 grame nuca prajita pentru umplut si ornat.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca23

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua,sa avem grije cand il taiem sa nu se rupa,este foarte moale.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca19

Punem sosul de caramel intr-un cornet facut din hartie de copt.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca08

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca10

Prima data punem un strat de sos de caramel si unul de nuci.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca29

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca28

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca24

Punem crema de branza intr-un pos cu sprit si ornam ca in imaginea de mai jos.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca02

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca14

Adaugam nuci, un strat de caramel.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca17

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca20

Punem ultima foaie si adaugam un strat de caramel si nuci pe deasupra.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca31

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca01

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca34

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca26

Punem crema de ciocolata intr-un pos cu spit,cu care ornam ca in imaginea de mai jos.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca02

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca16

Ornam cu nuci,sos de caramel si razuim ciocolata neagra.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca11

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca13

Bagam la frigider peste noapte,a doua zi o portionam si o putem servim.

prajitura-cu-crema-de-ciocolata-branza-si-nuca07

Pofta buna 😛

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *