Ingrediente:
-8 albusuri (270 de grame)
-155 grame nuca macinata
-1 varf cutit de sare
-8 galbenusuri
-1 lingura de ulei
-200 grame faina
-200 grame zahar
Mod de preparare:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand albusurile sunt bine batute,adaugam zaharul treptat.
Batem bine pana adaugam tot zaharul.
Adaugam galbenusurile amestecate inainte cu lingura de ulei.
Incorporam bine galbenusurile,amestecam se jos in sus cu o lingura de lemn sau cu o paleta de silicon.
Adaugam faina cernuta inainte si nuca (jumatate din compozitia de nuca am macinat-o si jumatate am lasat-o putin mai mare).
Incorporam bine faina,amestecam incet de jos in sus.
Pregatim trei foi de hartie de copt,compozitia obtinuta se impartim in trei parti egale.
Intindem pe fundul tavi hartia si cu o paleta o intindem uniform.
Coacem foile la 175 de grade timp de 15-20 de minute.
Dupa ce le coacem pe rand,le lasam sa se raceasca o ora.
Intre timp pregatim crema,click pe reteta de crema.
Impartim crema in trei parti egale,punem primul strat de crema si intindem cat mai drept cu o paleta.
Punem a doua foaie peste si tragem hartia usor pana se desprinde bine.
Intindem si al doilea strat de crema uniform.
Punem ultima foaie si presam bine cu mainile dupa fiecare foaie,intindem ultimul strat de crema.
Dam la frigider peste noapte,daca va grabiti puteti sa lasati 5 ore la frigider.
Taiem marginile si o portionam in 9 bucati egale pe latime si in 5 bucati pe lungime(se taie in functie de preferintele fiecaruia).
Pentru gratar avem nevoie de 150 de grame ciocolata neagra 52% cacao,sau puteti sa folositi ce ciocolata aveti si o lingurita de ulei.
Punem ciocolata cu uleiul pe foc si tinem pana se topeste bine,lasam sa se raceasca la temperatura camerei,daca ne grabim o punem in frigider sa se raceasca mai repede.
Punem intr-o punga speciala pentru dat gratar si ornam ca in imaginea de jos.
Eu am mai topit 80 grame ciocolata alba si am ornat ca in imaginea de jos.
Va recomand aceasta prajitura este delicioasa.
Spor la treaba si pofta mare.