Ingrediente pentru blat:
-3 oua
-90 grame faina
-20 grame cacao
-1 lingurita de praf de copt
-60 grame zahar
-1 fiola esenta de rom
-50 grame ciocolata neagra 52% cacao
-40 ml ulei
-1 lingurita ulei floarea soarelui
Ingrediente pentru sirop:
-200 ml apa
-100 grame zahar
-1 lingurita coaje rasa de lamaie
-o jumatate de fiola de esenta de rom
Se pun toate ingredientele intr-o oala pe foc si se tin pana da in clocot.
Dam la o parte si lasam sa se raceasca,pana in momentul in care il folosim.
Mod de preparare:
Prima data pregatim ciocolata, sa aiba timp,sa se raceasca cat timp pregatim compozitia de blat.
Topim ciocolata cu lingurita de ulei si o dam deoparte sa se raceasca.
Se bat 5 minute ouale cu zaharul pana se topeste bine,cu un tel sau cu un mixer.
Adaugam uleiul,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.
Adaugam ciocolata,esenta de rom si amestecam bine.
Tornam compozitia de blat intr-o forma tapetata cu hartie de copt de 15 cm.
Bagam blatul la cuptor la 170 de grade timp de 40 minute.
Il scoatem din cuptor si dupa 5 minute din forma in care a copt si il lasam pe un gratar sa se raceasca 2 ore.
Dupa ce s-a racit il taiem in trei,se poate pastra acoperit bine in folie alimentare,timp de 3-4 zile.
Sa avem grije sa nu il lasam prea mult in cuptor,pentru ca se usuca.
Daca il lasam cat sa fie copt,pana la proba cu scobitoare,va iasa un blat umed foarte gustos.
Ingrediente pentru crema ganache:
-75 ml frisca 32%grăsime
-75 grame ciocolata neagra 52% cacao
Mod de preparare:
Se pune ciocolata rupta bucăți mici, peste frisca.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.
Batem frisca si amestecam cu ganache dupa ce trec cele 2 ore.
Daca ne grabim sa umplem tortul sau prajitura, putem sa bagam in frigider cand e la temperatura camerei si se intareste mai repede ganache.
Ingrediente:
-150 ml frisca 32% grasime
-1 lingura de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata.
Batem pana rezulta o crema ca in imaginea de jos.
Pentru incepatori, e bine sa batem crema cu un tel,daca bateti cu mixerul se poate taia eu am patit-o fiind incepatoare.
Cu timpul va dati seama cum se face si bateti cu mixerul.
La fel procedam si cu ganache de ciocolata alba.
Avem nevoie de:
-75 ml frisca naturala 32%grasime
-75 grame ciocolata alba
Mod de preparare:
Se pune ciocolata rupta bucăți mici, peste frisca.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.
Ingrediente:
-150 ml frisca (32% grasime)
-1 lingura de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul pudra cu mixerul pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata.
Batem pana rezulta o crema ca in imaginea de jos.
Pregatim forma pe care o imbracam in folie alimentara ca sa iese uniform pe laterale crema.
Daca nu puneti folie o sa se lipeasca pe forma si nu o sa mai fie uniform pe laterale.
Insiropam prima foaie pe care o asezam in forma si intindem primul strat de crema uniform.
Insiropam a doua foaie si intindem ultima crema uniform.
Se insiropeaza ultima foaie,se aseaza si se apasa incet sa intre crema in blat.
Acoperim cu folie si dam la frigider peste noapte.
Scoatem din forma si indepartam folia de pe tort,lasam la temperatura camerei pana pregatim crema ganache.
Inainte sa scoatem tortul din frigider pregatim ganache de ciocolata neagra cu care se orneaza pe laterale,ca sa aiba timp sa stea 2 ore pana se intareste.
Ingrediente ganache pentru ornat pe laterale:
-80 ml frisca naturala 32% grasime
-80 grame ciocolata 52%cacao
Mod de preparare:
Se pune ciocolata rupta bucăți mici, peste frisca.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Se da la o parte de pe foc și se amesteca pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 2 ore.
Eu am dat un strat subtire de ganache peste tort inainte sa pun crema pe laterale
Topim 50 grame ciocolata 52%cacao cu 50 ml frisca naturala 32% grasime.
Se tie pe foc pana la punctul de fierbere,dam la o parte si amestecam pana se topeste toata ciocolata,lasam la temperatura camerei 20 de minute.
Tornam in mijloc ciocolata si o nivelam peste tort cat putem de drept.
Dam la frigider pentru 30 de minute pana pregatim crema ganache amestecata cu frisca pentru decorat pe laterale.
Batem 180 ml frisca naturala cu 1 lingura de zahar pudra,pana incepe sa se ingroase putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache de ciocolata pe care il facem inainte sa ne apucam de tort.
Batem bine pana se incorporeaza ingredientele.
Adaugam crema peste tort si o intindem cat putem de drept si cu o paleta dam forma cu zimt pe laterale.
Pentru trandafiri de ii ornam pe deasupra avem nevoie de:
-300 ml frisca naturala 32%grasime
-2 linguri de zahar pudra
Batem frisca cu zaharul pana devine cremoasa ca in imaginea de mai jos.
Punem frisca intr-un pos cu sprit si dam forma pe deasupra,presaram bobite arginti.
Topim 50 grame ciocolata cu 70 ml frisca, dupa ce s-a racit la temperatura camerei timp de 20 de minute se pune intr-un coif de hartie si se orneaza pe laterale.
Spor la treaba 🙂