Ingrediente:
-900 grame spanac congelat
-2 catei de usturoi
-1 ceapa potrivita
-250 grame de kaizer
-2 linguri de ulei de masline
-3 linguri smantana 20%grasime
-1 lingurita sare
Ingrediente sos alb:
-500 ml lapte
-50 grame faina
-60 grame unt
-nucsoara
-cimbru
-piper
-sare
Mod de preparare:
Prima data punem spanacul la dezghetat.
Punem spanacul la fiert cu sare timp de 25 de minute.
Intre timp cat fierbe spanacul,tocam kaizarul marunt,ceapa si usturoiul il dam prin razatoare.
Adaugam uleiul de masline peste si lasam oala la foc incet timp de 10 minute(amestecam continuu sa nu se arda ceapa cu usturoiul).
Dam oala la o parte de pe foc si ne apucam de sos.
Spanacul il punem la scurs intr-o stricuratoare.
Amestecam faina cu laptele cu un tel foarte bine sa nu ramana cocoloase(in caz ca va raman cocoloase puteti sa o stricurati,inainte sa puneti peste unt).
Topim untul si adaugam compozitia de lapte.
Amestecam in continu sa nu se prinda,pana incepe sa se ingroase ca o crema.
Cand incepe sa se ingroase,adaugam sarea,cimbru,piperul si nucsoara,o mai lasam sa fiarba 5 minute la foc mic(condimente pune fiecare dupa gust).
Adaugam peste kaizar spanacul si sosul alb.
Amestecam bine toate ingredientele impreuna cu smantana,lasam sa fiarba timp de 15 minute la foc mic.
Oprim focul si servim cald cu mamaliga sau paine fiecare dupa preferinta.
Spor la treaba 🙂