Spanac cu kaizer

preparatele-mele17

preparatele-mele18

Ingrediente:

-900 grame spanac congelat

-2 catei de usturoi

-1 ceapa potrivita

-250 grame de kaizer

-2 linguri de ulei de masline

-3 linguri smantana 20%grasime

-1 lingurita sare

Ingrediente sos alb:

-500 ml lapte

-50 grame faina

-60 grame unt

-nucsoara

-cimbru

-piper

-sare

Mod de preparare:

Prima data punem spanacul la dezghetat.

preparatele-mele01

Punem spanacul la fiert cu sare timp de 25 de minute.

preparatele-mele02

Intre timp cat fierbe spanacul,tocam kaizarul marunt,ceapa si usturoiul il dam prin razatoare.

Adaugam uleiul de masline peste si lasam oala la foc incet timp de 10 minute(amestecam continuu sa nu se arda ceapa cu usturoiul).

preparatele-mele03

Dam oala la o parte de pe foc si ne apucam de sos.

preparatele-mele05

Spanacul il punem la scurs intr-o stricuratoare.

preparatele-mele10

Amestecam faina cu laptele cu un tel foarte bine sa nu ramana cocoloase(in caz ca va raman cocoloase puteti sa o stricurati,inainte sa puneti peste unt).

preparatele-mele06

preparatele-mele07

Topim untul si adaugam compozitia de lapte.

preparatele-mele04

preparatele-mele08

Amestecam in continu sa nu se prinda,pana incepe sa se ingroase ca o crema.

preparatele-mele09

Cand incepe sa se ingroase,adaugam sarea,cimbru,piperul si nucsoara,o mai lasam sa fiarba 5 minute la foc mic(condimente pune fiecare dupa gust).

preparatele-mele11

preparatele-mele12

Adaugam peste kaizar spanacul si sosul alb.

preparatele-mele13

Amestecam bine toate ingredientele impreuna cu smantana,lasam sa fiarba timp de 15 minute la foc mic.

preparatele-mele14

Oprim focul si servim cald cu mamaliga sau paine fiecare dupa preferinta.

preparatele-mele15

Spor la treaba ­čÖé

 

 

Share Button

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *