Cornulete pufoase cu nuca si rahat

Preparatele-mele01

Preparatele-mele02

Ingrediente aluat:

-120 ml lapte

-80 ml ulei

-550 grame faina

-coaje rasa de lamaie

-1 fiola de esenta de vanilie

-80 grame zahar

-1 varf de cutit de sare

-2 oua

Pentru maia avem nevoie de:

-8 grame drojdie uscata(15-20 grame drojdie proaspata)

-1 lingurita de zahar

-50 ml lapte

Pentru uns deasupra cornuletele avem nevoie de:

-2 galbenusuri

-3 linguri de lapte

Pentru pudrat cornuletele avem nevoie de 100 grame zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pentru umplutura avem nevoie de:

-200 grame rahat

-150 grame nuca

Avem nevoie de 30 ml ulei pentru uns blatul de lucru.

Mod de preparare:

Prima data pregatim aluatul,cernem faina intr-un bol si pregatim maiaua.

Punem drojdia,zaharul si laptele intr-un bol,amestecam bine si lasam sa creasca 10 minute.

Laptele il incalzim si dam deoparte,adaugam zaharul peste lapte si amestecam pana se topeste.

In bolul cu faina adaugam ouale,coaja rasa de la lamaie,esenta de vanilie,sarea, jumatate din cantitatea de ulei si laptele caldut.

Adaugam maiaua si framantam aluatul pana se incorporeaza toate ingredientele.

Jumatate din uleiul ramas il adaugam treptat si framantam pana iasa un aluat ca cel de cozonac.

Punem aluatul intr-un bol curat acoperit cu folie si lasam sa isi dubleze volumul, timp de o ora la loc caldut ferit de curent.

Preparatele-mele03

Intre timp cat se dospeste aluatul tocam rahatul si pregatim nuca.

Preparatele-mele04

Preparatele-mele05

Preparatele-mele06

Preparatele-mele07

Dupa ce a crescut aluatul,il rasturnam pe blatul de lucru uns bine cu ulei si formam 8 bile de 115 grame fiecare.

Preparatele-mele08

Preparatele-mele09

Intindem fiecare bila in parte si taiem in 4,fiecare bucata in parte o taiem in 3.

Preparatele-mele10

Preparatele-mele11

Preparatele-mele12

Adaugam cate-o bucata de rahar si una de nuca ca in imaginea de mai jos si le rulam.

Preparatele-mele13

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Preparatele-mele14

Inainte sa le bagam la cuptor le ungem cu galbenusurile batute inainte cu laptele.

Preparatele-mele15

Le coacem la 175 de grade timp de 20 de minute.

Preparatele-mele16

Preparatele-mele17

Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra.

Preparatele-mele18

Preparatele-mele19Din ingredientele de mai sus va iasa 96 de bucati.

Preparatele-mele20

Preparatele-mele21

Spor la treaba si pofta buna.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *