Ingrediente:
-1 lingurita rasa de secretul gustului cu gust de legume
-400 grame piept de pui
-2 lingurite de mustar
-1 lingurita de verdeata
-1 lingurita rasa de boia dulce
-1 graunte de usturoi
-sare
–piper
-1 ou
Ingrediente sos:
-300 grame iaurt 21% grasime sau smantana 30% grasime
-sare si piper dupa gust
-2 graunti de usturoi
-patrunjel sau marar ce preferati
-20 ml ulei
Pentru prajit franjurile avem nevoie de 500 ml ulei.
Mod de preparare sos:
Curatam usturoiul si il spalam,il punem intr-un bol si il pisam marunt.Adaugam peste sarea si frecam 5 minute cu o lingura de lemn.Adaugam uleiul treptat pana il incorporam pe tot.Adaugam iaurtul sau samantana,piperul si verdeata tocata marunt peste compozitia de usturoi.Amestecam bine toate ingredientele si dam la frigider pana in momentul serviri.Mai puteti adauga castravete verde tocat fin in compozitie daca va place.
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si il taiem franjuri,adaugam peste piept toate ingredientele.Incorporam bine toate ingredientele si dam la frigider pentru 1-2 ore.
Incingem uleiul si le prajim la foc mediu(mai merg date prin pesmet si dupa prajit,eu asa mai fac cate-o data).Le scoatem pe un servetel sa absoarba bine uleiul.
Se poate servesc de astfel si cu piure de cartofi,merge de minune langa o salata.
Sa aveti spor si pofta 🙂