Conopida cu piept de pui si cartofi

Ingrediente:

-400 grame cartofi 

-400 grame conopida

-300 grame piept de pui

-100 grame maioneza de casa

sare si piper dupa gust

Pentru maioneza avem nevoie de:

-2 oua

-100 ml ulei

Mod de preparare:

Spalam conopida si o punem la fiert pentru 30 de minute.

Curatam cartofi de coaje si ii punem la fiert impreuna cu pieptul de pui pentru 35-40 de minute.

Pieptul il scoatem mai devreme,pentru ca fierbe mai  repede decat cartofi.

Intre timp pregatim maioneza,avem nevoie de un galbenus crud si unul fiert.

Pregatim maioneza si cand este gata o dam la frigider pana pregatim si restul compozitiei.

Dupa ce au fiert carofi,conopida si pieptul de pui,le scoatem sa se scurga bine de apa si le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit le tocam marunt,adaugam sarea,piperul si maioneza.

Le amestecam bine si dam la frigider pana in momentul serviri.

Eate o salata simpla de conopida si foarte gustoasa.Conopida o puteti scurge bine de apa in palme, daca faceti pentru mai multe zile ,ca mai lasa putina apa.Daca o mancati imediat nu mai este nevoie sa o scurgeti cu mana.Eu nu o scurg niciodata pentru ca nu apuca mai mult de o zi si o mancam.

Sa aveti pofta si va astept cu drag sa rascoliti acest site culinar.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *