Prajitura carpati

Reteta la foi si crema este la fel ca prajitura cu crema de caramel,numai ca o taiem in forma de munte si se numeste carpati.Crema nu o mai punem toata intre foi si oprim sa imbracam carpati.Pentru carpati facem din 5 foi si punem pe fiecare foaie cate 320 grame.Restul de crema o oprim sa imbracam muntii de carpati.Crema trebuie neaparat cantarita ca sa va ajunga sa imbracati muntii.In cazul in care nu va ajunge puteti sa puneti nutella.

Click pe Reteta.

Inainte sa ne apucam sa taiem prajitura o bagam la frigider pentru 2 ore.Taiem marginile si o taiem in 4 bucati egale.Fiecare bucata o luam si o taiem pe diagonala cu un cutit foarte bine ascutit.Poate nu o sa il taiati perfect din prima,nu este nici-o problema nici eu nu l-am taiat din prima perfect.Important este sa incercam pana reusim.Luam bucata si o punem pe un blat si dam de marginea blatului ca in imagine,ca sa o putem taia.

Punem cutitul ca in imagine si mergem usor cu el pana in capat.Nu va grabiti si o sa vedeti ce frumos se taie,eu cand am taiat primul perfect saream in sus de fericire,ma bucuram mai rau ca un copil . 🙂

Asa arata dupa ce il taiem.

Dupa ce il taiem,punem un strat subtire ca in imaginea de mai jos.

Asa trebuie sa fie.

Dupa ce punem crema le lipim si le presam cu palmele,sa se lipeasca bine(palmele trebuie sa fie curate,ca daca nu sunt curate se lipesc de prajitura).

Dupa ce il lipim bine ii mai punem un strat subtire de crema ca in imagine.

Il dam prin cocos si il punem pe un blat de lemn,la fel procedam si cu restul.

Asa trebuie sa arate dupa ce i-am taiat.Ii dam la frigider pana in momentul serviri.

Sunt foarte usor de facut, chiar daca pare complicat.Nu o ratati o sa va placa foarte mult,familia si prieteni mei o adora. 🙂

Spor la treaba si sa aveti pofta 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *