Rulouri cu nutella si nuca pecan

Ingrediente pentru aluat:

-2 oua

-2 galbenusuri

-150 ml lapte

-50 ml ulei

-80 grame zahar

-600 grame faina 

-1 lingurita coaje rasa de lamaie

-1 fiola de esenta de vanilie

sare

Pentru maia avem nevoie de:

-10 grame drojdie uscata sau 25 grame proaspata

-1 lingurita de zahar

-50 ml lapte

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un vas,se face o gaura in mijloc unde punem drojdia,zaharul si laptele.Se formeaza o maia ce se lasa 5 minute sa creasca.Adaugam zaharul peste lapte si amestecam pana se topeste bine.Incalzim laptele si incepem sa framantam.Punem ouale si galbenusurile peste maia,adaugam si coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,sarea si laptele.Incepem sa framantam treptat dupa fiecare ingredient in parte,adaugam cate putin si din ulei.Daca aveti un robot de bucatarie le puteti pune pe toate si il framantati timp de 10 minute.Incorporam bine toate ingredientele pana iasa un aluat elastic,potrivit de moale.Daca mai este nevoie, se mai adauga 1-2 linguri de apa sau de faina,in functie de gradul de umiditate al fainii.Aluatul il punem intr-un bol curat acoperit cu folie de bucatarie.Se lasa la crescut pentru o ora.

Pentru umplut avem nevoie de:

-400 grame nutella

-200 grame nuca pecan

Inainte sa intindem aluatul topim nutella. Puteti baga borcanul intr-un vas cu apa fierbinte si amestecati pana se topeste bine,ca sa o putem intinde peste aluat.Presaram faina pe blat si intindem o bucata de aluat cat mai subtiere,mie asa imi place,pentru ca iasa mai crocante.Daca le vreti mai pufoase nu o intindeti foarte subtire ca mine.Adaugam un strat de nutella si nuci pecan pe care le-am prajit putin si tocat inainte sa ne apucam de framantat aluatul.Puteti sa puneti mai mult sau mai putin nutella cu nuci,depinde cum va place.Eu ador nuca in combinatie cu orice si mereu pun mai multa.

Incepem sa rulam foarte bine ca in imagine.

Dupa ce am rulat bine taiem cu un cutit bine ascutit,uns cu ulei.Taiem bucati mai mici,mai mari cum doreste fiecare.

Le punem intr-o forma de briose cu hartiute speciale pentru briose sa nu se lipeasca de forma.

Le mai lasam 15 minute sa creasca la loc caldut.

Le bagam in cuptorul incins la 160 de grade timp de 25-35 de minute depinde cat sunt de groase si depinde cum va coace cuptorul.

Le scoatem si le putem servi calde,sau le puteti pudra cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna si spor la treaba.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *