Briose insiropate si ornate cu frisca naturala

Sunt usor de facut si merg de minune si simple langa o cana de ceai sau de lapte.Va recomand sa le ornati cu frisca naturala.Daca folositi o frisca vegetala gustul nu o sa mai fie la fel.

Ingrediente:

-3 oua

-210 grame de zahar

-180 ml de lapte

-350 grame de faina

-1 esenta de vanilie

-1 lingurita de coaje rasa de lamaie

-1 plic de praf de copt

-80 ml ulei

Pentru sirop avem nevoie de:

-800 ml apa

-coaje rasa de la o lamaie

-400 grame de zahar

Pentru ornat ne trebuie:

-600 ml frisca naturala 

-3 linguri de zahar 

Mod de preparare:

Se amesteca ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul.Adaugam uleiul amestecam, adaugam laptele si esenta de vanilie.

Dupa ce le incorporam bine adaugam si faina amestecata cu praful de copt.Daca compozitia e moale mai puteti adaugam 1 sau 2 linguri de faina.

Le punem in forma de briose si le bagam la cuptor.La 170 de grade timp de 25-30 minute depinde de cuptor.

Le putem proba cu o scobitoare dupa ce trec cele 25 de minute.Daca sunt gata trebuie sa iese curata,in cazul in care este uda le mai lasam 10 minute.Sa avem grije sa nu le lasam prea mult,ca o sa iese foarte uscate.

Le lasăm sa se răcească pe un platou timp de 2 ore.Intre timp cat se racesc pregatim siropul.

Punem pe foc apa cu zaharul si coaja rasa de la o lamaie si lasam pana da in clocot.Oprim focul si lasam o ora sa se raceasca la temperatura camerei.Le insiropam pe rand si le punem cu fata in jos 5 minute.Dupa le punem in hartiutele speciale si ne apucam sa batem frisca.Se insiropeaza bine cand este caldut siropul.Sa avem grije sa nu fie rece pentru ca nu se mai insiropeaza foarte bine.

Batem frisca impreuna cu zaharul si ornam briosele ca in imagine.Puteti sa adaugati ce fructe aveti pe deasupra.Eu am avut zmeura si asta am pus.Din aceasta reteta va iasa in jur de 20-24 de bucati depinde cat puneti in forma.

Sa aveti pofta si spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *