Mancare de prune

Ingrediente:

-400 grame prune uscate

-40 grame de faina

-400 ml apa

-300 ml apa pentru siropul de zahar ars

-30 ml de ulei

-un varf de cutit de sare

-6 linguri de zahar

Mod de preparat:

Se pun prunele in apa calda pentru 40 de minute.Se scot din apa si se mai clatesc o data in apa,le dam deoparte.Incingem uleiul si adaugam faina,amestecam si lasam 3 minute sa se caleasca putin.

Adaugam 400 ml apa si lasam sa fiarba 15 minute.

Adaugam prunele si lasam sa fiarba la foc mic.

Topim 6 linguri de zahar,sa avem grije sa nu se arda.Dupa ce se topeste tot zaharul,dam deoparte si adaugam 300 ml apa.Punem inapoi pe foc si lasam pana se topeste tot zaharul si devine un sirop.Il adaugam peste prune si lasam sa fiarba timp de 40 de minute la foc mic.

Oprim focul si o servim calda sau rece cum va place.Eu o mananc rece este mult mai buna.

Sa aveti pofta 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *