Sos de rosii cu chiftele

 

Ingrediente pentru sos :

-1 ceapă mare sau doua mici

-30 ml ulei

-2 linguri de pastă de rosii

-1 lingură de făină cu varf

-1 lingură de zahar

-3 graunti de usturoi

busuioc și oregano după gust

sare și piper după gust

pătrunjel verde

-80 grame de măsline

-700 grame de chiftele gata facute

Mod de preparare :

Spălăm ceapa și o tocam mărunt,punem într-o oala de 3 lire împreună cu uleiul și 100 ml apa. Lăsăm sa fiarbă pana scade apa și începe să se caleasca ceapa. Lasă 5 minute și adăugăm peste 1litru de apa amestecat cu faina și lăsăm sa fiarbă 15 minute. Se adaugă peste ceapa,pasta amestecata cu 300 ml apa. Lăsăm sa mai fiarbă încă 25 de minute la foc mic. După oprim oala și adăugăm chiftele,măslinele,sarea, piperul,oregano,zaharul și busuiocul și lăsăm sa fiarbă 10 minute. Adăugăm usturoiul dat pe răzătoare pe partea cu gaurile mici sa iese mărunt. Lăsăm sa fiarbă 5 minute, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt lăsăm un minut și stingem focul. Pentru acest sos cu chiftele am folosit o garnitura de cartofi.

Reteta pentru chiftele o gasiti aici.

Pentru miure fin si cremos avem devoie de:

 

-150-200 ml lapte depinde de cartofi cat apsorb sau cata apa au in ei cand ii scoateti

-600 grame de cartofi

-150 grame de unt

-sare dupa gust

-ulei de truffe daca va place

Mod de preparare:

Ii curatam de coaje si ii spalam,ii tocam marunt si ii punem la fiert pentru 35-40 de minute.Dupa ce fierb ii scoatem intr-o stricuratoare si ii lasam sa se scurga bine.Intre timp punem untul tocat marunt intr-un bol si adaugam cartofi fierti.Lasam 5 minute sa se topeasca untul si cu o paleta speciala pisam bine cartofi.Luam un tel si batem bine,intre timp ce ii batem adaugam treptat laptele.Trebuie sa va iese un piure foarte pufos si delicios.Sare si ulei de truffe se pune dupa gust.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *