Nuci umplute

 

Ingrediente:

-1 plic de amoniu stins in zeama de lamaie

-1 lingurita de esenta de vanilie

-250 grame de unt

-600 grame de faina

-200 grame de zahar pudra

-1 varf de cutit de sare

-3 oua (190 grame)

Mod de preparare:

Untul il lasam de seara la temperatura camerei.Ouale le scoatem cu doua ore inainte sa ne apucam de coji.In cazul in care le punem imediat cand le scoatem din frigider exista riscul sa se taie.Dar nu este nici-o problema,pentru ca isi revine cand adaugam faina.Batem untul cu un mixer timp de 2 minute,adaugam zaharul in doua etape pana il incorporam pe tot.

Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare in parte.Dupa ce se incorporeaza bine,atunci putem sa punem urmatorul ou.

Dupa ce am incorporat bine ouale adaugam esenta de vanilie,sarea si amoniu stins cu zeama de lamaie.

Adaugam faina in trei etape nu pe toata o data si amestecam cu mana pana devine un aluat pufos si moale.

Sa avem grije sa nu punem prea multa faina.Pentru incepatori e bine sa o cantariti faina.Eu folosesc faina de la dobrogea,este foarte buna.

Din aluatul obtinut formam bilute intre 3 -5 grame,depinde in ce forma coaceti cojile.Eu am folosit o forma electrica in care imi intra o biluta de 3 grame.Am folosit si o forma din aceea veche de se coce pe focul de la aragaz si imi intra o biluta de 5 grame.

Incingem forma si adaugam bilutele,lasam un minut si le scoatem.

Dupa ce coacem toate bilutele,le curatam atunci sau le putem curata si a doua zi fara nici-o problema.Puteti face compozitia de coji cu 5  zile inainte sa le umplem cu crema.Se pot pastra in cuti speciale de fursecuri.

Am folosit si o forma veche pe care o ungem cu  putin ulei prima si a doua tura dupa ce se coc cojile.

Lasam 1 minut jumatate pe o parte,1 minut jumatate pe cealalalta parte.

Ingrediente pentru crema:

-500 ml lapte

-125 grame de faina

-125 grame de unt

-200 grame de zahar pudra

25 grame de cacao

esenta de rom dupa gust

-160 grame nuca tocata marunt

Pentru pudrat nucile am folosit 200 de grame zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare:

Punem intr-o oala laptele,faina,zaharul pudra si amestecam bine.Adaugam si untul taiat bucati mici si lasam la foc mic pana se topeste tot untul.

Adaugam cacao si lasam sa se ingroase timp de 12 minute din momentul in care punem cacao.Amestecam mereu sa nu se prinda de oala.

Dam deoparte si lasam 5 minute,dupa ce trec cele 5 minute adaugam nucile tocate marunt si esenta de rom.

Amestecam bine si umplem cojile,pe care le lipim cate doua si le dam prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Va iasa in jur de 2 kg de nuci din aceasta compozitie.

Sa aveti spor si pofta  🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *