O reteta foarte buna si usor de preparat pentru orcine care doreste sa o prepare.In viitor o sa prepar si o reteta de foietaj facut in casa,pe care il putem umple cu diferite umpluturi.
Ingrediente:
-1 pachet de foietaj cumparat de 400 de grame
-300 grame mere
-1 varf de cutit de scortisoara
-100 grame zahar
-50 grame nuca pecan prajita
Pentru uns aluatul dupa ce il umplem ne trebuie un galbenus amestecat cu 30 ml lapte.
Mod de preparare:
Prima data spalam merele si le dam pe razatoare,le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara.Le lasam pe foc potrivit pana scade toata zeama,trebuie sa arate ca in imaginea de mai jos.Lasam o ora sa se raceasca la temperatura camerei.
Aluatul il desfacem si il taiem in bucati mai mari,mai mici cum doreste fiecare.
Luam o bucata de aluat si punem mere cu nuca.
Lipim cu degetele bine de jur imprejur.
Le punem intr-o tava incapatoare,in care am pus hartie de copt.
Le putem da forma pe margine cu o paleta cu zimti,sau cu o furculita.
Le ungem cu compozitia din lapte si galbenus,pe care il pregatim inainte.Le bagam in cuptorul incins la 170 de grade,timp de 30 de minute.
Le scoatem cand sunt rumenite frumos,ca in imaginea de mai jos.
Sunt foarte bune calde,cat si reci.Din acest aluat mi-au iesit 18 bucati potrivite.
Sa aveti spor si pofta.