Este o reteta foarte usor de facut si foarte gustoasa 😛
INGREDIENTE:
-500 grame de cartofi
-400 grame carne tocata de porc
–marar si patrunjel
–sare si piper dupa gust
-1 ceapa mica
-1 ou
PENTRU SOS AVEM NEVOIE DE:
-1 lingurita de boia
-400 ml apa
-2 linguri de pasta(90 de grame)
-sare si piper dupa gust
-1 varf de lingurita de busuioc uscat
-1 varf de lingurita de oregano
-50 grame smantana 30% grasime
-1 lingura de patrunjel verde tocat marunt
-1 lingura de secretul gustului cu gust de legume
-30 ml de ulei
MOD DE PREPARARE:
Prima data pregatim chiftelele.Punem intr-un bol carnea,oul,sarea,piperul,mararul,patrunjelul tocat marunt si ceapa tocata marunt.Le amestecam bine si formam chiftelute micute ca in imagine,sau le puteti face si mai mari.Le punem intr-o tava(eu am folosit o tava de 40 cm lungine si 30 cm latime).Adaugam cartofi curatati si spalati langa chiftele.Acoperim cu staniol tava si o dam la cuptor pentru 45 de minute la 200 de grade.
Dupa ce trec cele 45 de minute scoatem tava si pregatim sosul. Intr-un bol punem apa,boiaua,pasta,smantana,uleiul,oregano,busuiocul,piperul,sarea,secretul gustului si amestecam bine toate ingredientele.Daca nu aveti smantana grasa puteti pune fara nici-o problema si un iaurt mai gras. Nu este obligatoriu sa puneti secretul gustului cu gust de legume daca nu va place.Adaugam sosul peste cartofi si chiftele,acoperim cu staniolul din nou si mai dam 15 minute la 200 de grade.
Cand este gata scoatem tava si indepartam staniolul,adaugam patrunjelelul tocat marunt si servim.
Sa aveti pofta si spor la treaba 🙂