Nuca caramelizata pentru torturi si prajituri

INGREDIENTE PENTRU NUCA CARAMELIZATA:

-180 grame nuca

-150 grame zahar

MOD DE PREPARARE:

Punem zaharul intr-o cratita potrivita si o punem pe foc.Amestecam pana se topeste tot zaharul bine,(focul trebuie sa fie potrivit).Cand zaharul este topit adaugam nucile si le amestecam bine.Le punem pe o hartie de copt unsa cu ulei,ca sa nu se lipeasca.Lasam sa se intareasca foarte bine,timp de 2 ore.

Dupa ce s-au racit bine le punem intr-un blendar si le facem cat dorim sa fie de marunte.

Compozitia de nuca caramelizata merge foarte bine la creme si la decorat torturile.Daca nu o folositi in aceeasi zi in care o preparati,este bine sa acoperim bolul in care este si data la frigider pana in momentul in care o folositi.

Sper sa va fie de ajutor aceasta reteta de nuca caramelizata!Spor la treaba! 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *