INGREDIENTE PENTRU NUCA CARAMELIZATA:
-180 grame nuca
-150 grame zahar
MOD DE PREPARARE:
Punem zaharul intr-o cratita potrivita si o punem pe foc.Amestecam pana se topeste tot zaharul bine,(focul trebuie sa fie potrivit).Cand zaharul este topit adaugam nucile si le amestecam bine.Le punem pe o hartie de copt unsa cu ulei,ca sa nu se lipeasca.Lasam sa se intareasca foarte bine,timp de 2 ore.
Dupa ce s-au racit bine le punem intr-un blendar si le facem cat dorim sa fie de marunte.
Compozitia de nuca caramelizata merge foarte bine la creme si la decorat torturile.Daca nu o folositi in aceeasi zi in care o preparati,este bine sa acoperim bolul in care este si data la frigider pana in momentul in care o folositi.
Sper sa va fie de ajutor aceasta reteta de nuca caramelizata!Spor la treaba! 🙂