Musaca de cartofi cu carne

INGREDIENTE MUSACA DE CARTOFI CU CARNE:

Avem nevoie de:

-2 kg de cartofi fierti 

-1 kg carne tocata de porc/curcan

-1 lingurita boia de ardei dulce

sare si de piper dupa gust

-30 grame unt pentru uns tava

-1 legatura de patrunjel verde

-30 ml de ulei pentru calit legumele

-1 lingura de pasta amestecata cu 250 ml apa

-1 ardei

-1 morcov

-2 cepe 

Pentru sos avem nevoie de:

-300 grame smantana

-4 oua

-300 grame cascaval sau mozzarella

MOD DE PREPARARE:

Prima data punem cartofi la fiert,in timp ce fierb ne apucam sa pregatim compozitia de carne.Tocam legumele marunt si le calim 7-8 minute la foc mic.Adaugam carnea peste legume si lasam pe foc pana se albeste bine.Dupa adaugam condimentele,apa amestecata cu pasta si lasam sa fiarba 30 de minute la foc potrivit.Cand a scazut apa adaugam patrunjelul tocat marunt si mai lasam 2 minute.Oprim focul si lasam sa se raceasca cat timp se racesc si cartofi.Cartofi cand s-au fiert ii scoatem si ii lasam sa se raceasca timp de 30 de minute.Eu am folosit o tava de 37 cm lungime si 25 latime.O ungem bine cu unt si o dam deopare pana pregatim sosul.Batem ouale impreuna cu smantana.Prima data punem un strat de cartofi,dupa adaugam jumatate din compozitia de carne.

Intindem bine carnea peste si adaugam sosul.Sosul este bine sa il impartiti in 3 parti egale.Poate o sa vi se para ca este putin,dar este suficient.Daca punem prea mult sos iasa prea gretoasa.Eu am folosit carne tocata de curcan jumatate de compozitie si de porc jumatate.Iasa mult mai buna si este si mai usoara pentru copii.

Adaugam 100 de grame de cascaval sau de mozzarella.Eu folosesc mozzarella imi place mai mult decat cascavalul.Cascavalul sau mozzarella depinde ce folositi, punem cate-o 100 de grame la fiecare strat.

Adaugam inca un strat de cartofi,carnea ramasa si intindem uniform.

Adaugam sosul si cascavalul sau mozzarella.Adaugam ultimul strat de cartofi,sos si cascavalul sau mozzarella.Acoperim tava cu staniol bine si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade timp de 25 de minute.Dupa scoatem staniolul de pe tava si mai lasam 15 minute la 150 de grade, sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

Lasam sa se receasca timp de 2-3 ore sa o putem taia frumos.Sau putem servi atunci fierbinte,cum doreste fiecare.

Este o reteta delicioasa facuta pe gustul meu.Daca incercati reteta si cu siguranta o sa va placa,reveniti cu un Feedback.

Sa aveti spor si pofta buna.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *