Stiu ca este o reteta simpla si toate gospodinele stiu sa o prepara pentru cei dragi.Am zis sa va scriu cum o prepar eu pentru familia mea.Sper sa va placa si sa fie pe gustul dumneavoastra.
INGREDIENTE:
-2 ardei mari grasi sau capia
-2 morcovi mari
-4 pulpe de pui
-2 bucati de telina
-2 bucati de pastranac
-2 cepe potrivite
-1 varf de lingurita de oregano
-300 grame de orez cu bobul lung de calitate
–piper
–patrunjel
-sare
Avem nevoie de 1,5 litri supa de pui in care fierbem pulpele.
MOD DE PREPARARE:
Spalam pulpele si le punem la fiert intr-o oala potrivit de mare.Cand incepe sa fiarba sa avem grije sa luam toata spuma care se strange pe deasupra.Dupa ce luam toata spuma,adaugam peste carne telina cu pastranacul spalat si lasam sa fiarba 25 de minute.Intre timp cat fierbe carnea tocam ceapa si ardeiul marunt.Morcovi ii dam pe razatoare pe partea cu gaurile mici.Cand a fiert carnea,o scoatem si o prajim 7 minute la foc mic.Telina si pastranacul il aruncam.In uleiul in care am prajit carnea,adaugam legumele si lasam 20 de minute sa fiarba impreuna cu 250 ml de apa.Dupa ce au fiert legumele,spalam orezul si il adaugam peste legume.Adaugam si supa de pui,oregano,piperul,sarea si lasam sa fiarba 25 de minute la foc potrivit.
Cand orezul e fiert adaugam patrunjelul tocat marunt si mai lasam 3 minute sa fiarba.
Merge foarte bine cu muraturi asortate daca aveti prin casa,daca nu este foarte bun si simplu.
Spor la treaba si pofta buna va doresc! 🙂