Prajitura cu crema de mascarpone

O prajitura foarte cremoasa si delicioasa.Nu te poti opri din mancat la cat este de buna.Merge foarte bine aceasta compozitie si la torturi.Este foarte fresh si nu este deloc gretoasa.Asta imi place cel mai mult la aceasta prajitura.In general nu imi plac prajiturile gretoase si mereu incerc compoziti care sa nu fie gretoase.Sa poata manca si cei mici,nu numai noi parintii.

INGREDIENTE:

-2 oua

un varf de cutit de sare

-1 lingurita de coaje rasa de lamaie

-60 grame zahar

-20 grame cacao de calitate

-100 ml lapte

-60 ml ulei

-120 grame de faina

-80 grame de nuca prajita

-7 grame praf de copt

Pentru sirop avem nevoie de:

-150 ml apa

-70 grame zahar

-1 lingurita coaje rasa de lamaie

Punem pe foc toate ingredientele si lasam pana da in clocot.Dam deoparte si lasam sa se raceasca cat timp pregatim blatul.

MOD DE PREPARARE:

Prima data pregatim ingredientele pentru crema.Care trebuie pregatite inainte sa ne apucam de blat.Click pe Reteta de crema.Inainte sa ne apucam de blat pregatim o forma de 25 cm.Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit.Apoi adaugam uleiul mai batem 1 minut,adaugam si laptele.Dupa adaugam sarea,coaja rasa de lamaie,faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele si tornam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt.Bagam la cuptorul incins la 170 de grade C si lasam timp de zece minute,cat sa isi dubleze volumul.Dupa scadem temperatura la 160 de grade C si mai lasam pentru 25 de minute.Scoatem blatul si probam cu o scobitoare daca este copt.

Cand blatul este gata il punem pe un gratar sa se racesca timp de 2 ore.Timp in care pregatim sosul de caramel,siropul,crema si nuca prajita.Click pe reteta de sos de caramel.Cand blatul s-a racit il intoarcem cu fata in sus si taiem foarte putin din el.Il punem pe un platou si pregatim crema.

Prima data insiropam foaia de blat(fiecare pune cat ii place de insiropat).Dupa ce insiropam foaia punem sos de caramel peste.Eu am pus 80 de grame si cu 40 de grame am ornat.Puteti pune cat doriti si cat va place.Nucile inainte sa le punem pe blat,le tocam la blender marunt.Eu am pus 50 de grame peste sos inainte sa punem crema si 30 de grame deasupra pentru ornat.Crema o punem cu un pos,pentru ca este sosul cu nuca si nu se poate intinde cu o paleta.In cazul in care nu puneti nuca peste sos,puteti sa intindeti crema cu o paleta usor si nuca sa o puneti deasupra.Sosul care va mai ramane il puteti pune intr-un borcan si il depozitati in frigider.Pana in momentul in care il folositi la alta prajitura.

Adaugam restul de nuca,sosul de caramel peste crema si lasam peste noapte la frigider.Sa nu puneti prea multa nuca inainte sa puneti crema pe blat,pentru ca nu se lipeste prea bine de blat din cauza nucilor.Exista riscul sa se desprinda crema de blat atunci cand o taiem.Va spun pentru ca am patit si eu.

Va recomand cu drag sa o incercati,este foarte buna.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *