Bezele simple

INGREDIENTE:

-120 grame de albus

-200 grame de zahar foarte fin

-1 lingurita zeama de lamaie

colorant alimentar

-esenta de vanilie 

MOD DE PREPARARE:

Incingem cuptorul la 90C.Inainte sa bateti albusurile le tineti la temperatura camerei timp de 20 de minute.Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie la viteza medie.Se continua mixarea adaugand treptat zaharul(lingura cu lingura).Apoi esenta de vanilie.Bezeaua este gata cand zaharul este topit si are un aspect lucios,ca in imaginea de mai jos.

Bezeaua o puneti in posuri cu diferite forme de duiuri,pe care o puteti colora cu ce culoare doriti.

Se formeaza bezelele in tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptorul preincalzit la 90C timp de 90 de minute.

Dupa 90 de minute trebuie sa isi pastreze culoarea frumoasa si sa fie crocante.Cand sunt gata le mai lasati 30 de minute in cuptor sa se raceasca treptat cu usa cuptorului intredeschisa.

Le puteti da ce forma doriti si le puteti manca decorate cu frisca,sosuri,fructe sau simple.

Se pastreaza bine pentru cateva zile intr-o cutie inchisa etans,care le fereste de umezeala.

Spor la treaba!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *