PRAJITURA CIOCOLATOASA

Este o prajitura cu multa ciocolata si foarte insiropata.O puteti prepara cum am scris mai jos in reteta,sau mai puteti adauga in crema daca va plac visinele,nuca sau esenta de rom.Iasa foarte buna in ambele variante.

INGREDIENTE:

PENTRU SIROP AVEM NEVOIE DE:

-550 ml de apa

-250 grame de zahar

-1 lingurita coaje rasa de lamaie

Pentru glazura avem nevoie de:

-200 ml frisca naturala intre 18-30% grasime

-130 grame de ciocolata 55% cacao

Pentru ornat am folosit ciocolata(am folosit 50 grame),puteti orna prajitura cum va place si cu ce aveti in casa.

Pentru crema am folosit aceasta reteta,dati clik pe link,http://www.florikitchen.ro/2016/04/16/crema-ganache-de-ciocolata-neagra/

MOD DE PREPARARE:

Eu am facut cantitate dubla de blat si am facut intr-o tava de 28/7/18,5 cm(W/H/D).Preparam blatul cu o zi inainte sa umplem prajitura.Aceasta este reteta de blat,dati clik pe link.http://www.florikitchen.ro/2017/02/15/blat-umed/

Dupa ce am preparat blatul cu o zi inainte,ne apucam de prajitura si incepem cu crema.Crema ne ajunge cat este in reteta de mai sus.Dupa preparam siropul punem pe foc apa,zaharul si coaja rasa de lamaie si lasam sa dea in clocot.Dupa o lasam la temperatura camerei sa se raceasca.

Asa arata blatul taiat in 4 foi .

Pregatim forma in care am copt blatul si insiropam bine prima foaie.

Asa arata crema ganache pe care o amestecam cu frisca naturala cum scrie in reteta de mai sus.

Crema o impartim in trei boluri egale,punem primul strat de crema si o intindem uniform.

Repetam la fel si cu cele doua straturi de crema,insiropam bine blaturile si intindem uniform crema.Dupa ce umplem prajitura o lasam peste noapte la frigider.

Scoatem prajitura din forma si o lasam la temperatura camerei cat timp preparam glazura.Punem pe foc frisca naturala si lasam pana incepe sa dea in clocot(sa avem grija sa nu fiarba si sa o incalzim la foc mic),cand e gata o varsam peste ciocolata tocata marunt si lasam 5 minute,amestecam pana se topeste bine.Lasam 20 de minute la temperatura camerei,dupa o varsam peste prajitura si o intindem uniform.

O dam la frigider pentru 30 de minute.

O scoatem din frigider si o taiem bucati ca in imaginea de mai jos.Dam ciocolata pe razatoare cu partea mica si decoram prajitura.

Sa aveti pofta si spor la treaba.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *