HUMMUS DE CASA

Este foarte bun pentru aperitive si foarte consistent.Eu il mananc pe paine prajita,cu rosi si castraveti.Se poate servi si cu lipii facute in casa.Va recomand aceasta reteta de lipii dand-click pe link http://www.florikitchen.ro/2019/08/28/lipii-cu-drojdie/

INGREDIENTE:

-400 grame de naut uscat

-3 graunti de usturoi

-80 ml de ulei masline

-3 linguri de tahini(pasta de susan)

-150 ml de apa in care fierbem nautul

-zeama de lamaie

-10 grame de sare

PENTRU ORNAT AVEM NEVOIE DE BOIA DULCE,TURMERIC SI ULEI DE MASLINE.

MOD DE PREPARARE:

Punem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece.A doua zi il punem la fiert pentru 15 minute.Schimbam apa si continuam fierberea pentru inca o ora si jumatate la foc mediu.

Dupa ce a fiert il scoatem si il lasam pana se raceste.Inainte sa il pasam in blender il curatam de pielite(nu este obligatoriu).Punem nautul,sarea,usturoi,pasta de tahini,ulei,putina apa in care a fiert nautul si il lasam pana se face pasta.Repetam pana terminam tot nautul de pasat.

Punem intr-un bol si adaugam zeama de lamaie dupa gust si amestecam pana se incorporeaza.

Ornam cu boia dulce,ulei de masline si turmeric pentru o culoare frumoasa.

Daca nu aveti boabe de naut,sau nu aveti rabdare sa asteptati peste noapte,puteti folosi si naut gata fiert la cutie.

Daca v-a placut reteta mea va astept cu un like la reteta.Va astept cu drag sa ma vizitati si la urmatoarea reteta.Sa aveti spor si pofta buna!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *