Este foarte bun pentru aperitive si foarte consistent.Eu il mananc pe paine prajita,cu rosi si castraveti.Se poate servi si cu lipii facute in casa.Va recomand aceasta reteta de lipii dand-click pe link http://www.florikitchen.ro/2019/08/28/lipii-cu-drojdie/
INGREDIENTE:
-400 grame de naut uscat
-3 graunti de usturoi
-80 ml de ulei masline
-3 linguri de tahini(pasta de susan)
-150 ml de apa in care fierbem nautul
-zeama de lamaie
-10 grame de sare
PENTRU ORNAT AVEM NEVOIE DE BOIA DULCE,TURMERIC SI ULEI DE MASLINE.
MOD DE PREPARARE:
Punem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece.A doua zi il punem la fiert pentru 15 minute.Schimbam apa si continuam fierberea pentru inca o ora si jumatate la foc mediu.
Dupa ce a fiert il scoatem si il lasam pana se raceste.Inainte sa il pasam in blender il curatam de pielite(nu este obligatoriu).Punem nautul,sarea,usturoi,pasta de tahini,ulei,putina apa in care a fiert nautul si il lasam pana se face pasta.Repetam pana terminam tot nautul de pasat.
Punem intr-un bol si adaugam zeama de lamaie dupa gust si amestecam pana se incorporeaza.
Ornam cu boia dulce,ulei de masline si turmeric pentru o culoare frumoasa.
Daca nu aveti boabe de naut,sau nu aveti rabdare sa asteptati peste noapte,puteti folosi si naut gata fiert la cutie.
Daca v-a placut reteta mea va astept cu un like la reteta.Va astept cu drag sa ma vizitati si la urmatoarea reteta.Sa aveti spor si pofta buna!