GOGOSI RASUCITE

INGREDIENTE:

-180 ml de lapte

40 grame de zahar

-1 varf de cutit de sare

400 grame de faina +30 pentru intins aluatul

-40 ml de ulei

-1 lingurita de coaje rasa de lamaie

-1 fiola de esenta de vanilie

-1 oua si 2 galbenusuri

Pentru maia ne trebuie:

-50 ml apa calduta

-7 grame de drojdie

-1 lingurita de faina

-o jumatate de lingurita de zahar

Pentru prajit gogosile avem nevoie de 700ml de ulei.Pentru pudrat gogosile avem nevoie de 200 grame zahar pudra cu aroma de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

Prima data punem toate ingredientele pentru maia intr-un bol,amestecam si lasam sa creasca 10 minute.Punem laptele cu zaharul la incalzit la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul.Dupa adaugam esenta de vanilie si punem in vasul de la robot,adaugam faina,maiaua,sarea,uleiul,coaja rasa de lamaie,galbenusurile si oul.Lasam sa se framate timp de 10 minute la robot,cand e gata curatam de pe lateralele bolului,acoperim cu o folie alimentara si lasam sa creasca pentru 45 de minute.

Rastornam pe blatul de lucru aluatul si il impartim in 18 bucati egale.

Intindem fiecare bila si rasucim ca in imaginea de mai jos.

Le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca 25 de minute la loc caldut.

Incingem uleiul la foc mediu si prajim gogosile pe rand pana le terminam.

Sa aveti grije sa nu incingeti uleiul prea mult,pentru ca le ia focul prea repede si se ard si nici nu se prajesc cum trebuie.

Le scoatem si le punem pe servetele sa se absoarba bine de ulei.

Le pudram pe rand cu zahar,sau le puteti servi cu dulceata.

Va iasa 18 bucati din compozitia de mai sus.

Sa aveti pofta si spor la treaba!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *