INGREDIENTE:
Pentru blat avem nevoie de:
-1 praf de sare
-4 linguri de faina
-5 grame praf de copt
-4 linguri de zahar
-4 linguri de ulei
-4 oua
Pentru crema de mascarpone cu nutella avem nevoie de:
-200 ml frisca naturala intre 18-30%grasime
-150 grame de nutella
-150 grame de mascarpone
-300 grame crema de vanilie(dati click pe reteta) http://www.florikitchen.ro/2016/06/03/crema-de-vanilie/
MOD DE PREPARARE:
Prima data preparam crema de vanilie in cazul in care nu aveti prin frigider.Eu am avut ramasa de la eclere si m-am gandit sa fac o prajitura cu ce aveam prin frigider si asa am pregatit aceasta prajitura cremoasa.Am avut de ales intre rulada si prajitura si am ales prajitura.Puteti sa preparati cantitate dubla din crema de mascarpone cu nutella in cazul in care nu aveti suficient timp la dispozitie sa preparati crema de vanilie,iasa la fel de cremoasca si delicioasa.Sa trecem la treaba si incepem cu foaia de blat.Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma cu sarea si treptat incorporam zaharul lingura cu lingura.Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le adaugam peste albusurile batute,amestecam cu o paleta de silicon de sus in jos pana se incorporeaza bine.Adaugam jumatate de faina(faina o amestecam cu praful de copt si o cernem inainte sa ne apucam de foaie)si amestecam de sus in jos pana incorporam toata faina.Intindem pe o hartie de copt uniform si o introducem in cuptorul preincalzit la 160 grade C si lasam pentru 15 minute.Eu am pus deasupra 80 grame de nuca tocata marunt pe deasupra cum arata in imaginea de mai jos,in cazul in care nu aveti nu este nici-o problema,dar va recomand sa adaugati daca aveti,pentru ca da un gust foarte bun.Hartia de copt pe care am intins foaia de blat are 40 cm lungime si 25 cm latime.
Punem pe un gratar sa se raceasca timp de o ora.
Taiem marginile si dam pe jumatate foaia si rezulta 2 foi mai mici.
Intindem crema de vanilie uniform,sau crema de mascarpone in cazul in care va grabiti si nu aveti prea mult timp la dispozitie cum v-am explicat mai sus.
Scoatem ingredientele pentru crema de la frigider cu 2 ore inainte sa ne apucam de crema.Punem intr-un bol frisca naturala,mascarpone,nutella si batem cu un mixer la viteza foarte mica pana devine cremoasa.
Intindem uniform crema si dam la frigider peste noapte.
A doua zi portionam prajitura cu un cutit bine ascutit,trecut prin apa calda si apoi sters.
Sa aveti spor si pofta!