GLAZURA DE CIOCOLATĂ

INGREDIENTE :

-70 grame frișcă naturala între 18%-30%grăsime

-10 grame gelatina hidratata

-100 grame ciocolata alba

colorant roșu

MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput punem la hidratat 1 plic de gelatina de 12 grame in 70 ml apa rece pentru zece minute.Punem frisca in cuptorul cu microunde pentru 1 minut si lasam pana in momentul in care incepe sa se ridice in sus.Adaugam ciocolata rupta in bucati mici si lasam pentru 5 minute,amestecam ciocolată pana se topeste.In cazul in care nu este complet topită,puteți băga pentru încă 10-20 de secunde la microunde.Adaugam colorantul in funcție de culoarea pe care o doriți.Eu am folosit culoarea roșie.Bagam gelatina la microunde pentru 20 de secunde,adăugăm 10 grame de gelatină peste glazura.Amestecam până se încorporează bine și lasam la temperatura camerei pentru 20-30 de minute si amestecam ocazional pana se raceste.Punem ciocolata intr-un pos de plastic, scoatem tortul din frigider,îl punem pe un suport și incepem aplicarea ei din mijloc catre margine.Va recomand să fie ținut la frigider tortul pentru 6-8 ore înainte de a, aplica glazura.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *