BLAT UMED

Inainte sa ne apucam de blat pregatim forma in care coacem blatul.Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda de 20 de cm.

INGREDIENTE:

3 ouă

– 60 ml ulei     

– 150 grame de zahăr

– 125 grame de faina 

– 30 grame de cacao  

– 12 grame de praf de copt

– 150 grame iaurt gras intre 10-20%grasime

MOD DE PREPARARE:

Batem ouale impreuna cu zaharul timp de 10 minute.Adaugam uleiul si mai batem un minut.Adaugam iaurtul și amestecăm până se încorporează.Faina o cernem impreuna cu cacao si praful de copt.Adaugam treptat din faina,cacao si praful de copt.Incorporam bine si punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt.Introducem tava in cuptorul preîncălzit la 170 de grade cu ventilație timp de 45 de minute.Daca coace prea tare cuptorul dumneavoastră,puteți să lăsați blatul primele 30 de minute la 170 de grade și ultimele 15 minute la 160 de grade.Cand blatul este gata se mai lasă 2 minute in formă,se scoatem blatul din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca.Dupa ce se raceste se acoperă cu folie alimentara si se lăsăm la temperatura camerei peste noapte.Este bine sa facem blatul cu o zi inainte sa il umplem.

Este un blat umed ce nu necesita insiropare,puteti adauga sirop numai in cazul in care va place sa fie blatul insiropat.

RETETA VIDEO—–https://www.youtube.com/watch?v=uMsd_EvpG1E

 

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *