Chiftele cu broccoli si conopida la cuptor

O reteta foarte buna pentru piticii cat si pentru noi .

 

INGREDIENTE:

-150 grame de broccoli

-220 grame de conopida

-100 grame de mozzarella

-1 fir de ceapa verde

-1 lingura de pesmet

-1 lingurita mica de patrunjel tocat marunt

– o jumatate de lingurita de boia dulce

-1 graunte de usturoi

-1 ou

piper 

Avem nevoie de 120 grame de pesmet,pentru dat chiftelele.

MOD DE PREPARARE:

Prima data spalam bine conopida cu broccoli si o punem la fiert pentru 25 de minute.Dupa ce a fiert o punem la scurs si o strangem bine in palme de apa.Dupa ce o scurgem bine o pisam cu o furculita si o punem intr-un bol.Adaugam peste mozzarella,patrunjelul tocat marunt,boiaua dulce,ceapa tocata marunt,grauntele dat prin razatoare cu partea unde are gaurile mai mici,sau il tocati marunt cu un cutit,pesmetul,oul si piper punem foarte putin.Sare se adauga in compozitie daca faceti pentru copiii de la 2 ani in sus.

Amestecam bine toate ingredientele.

Ne udam palmele cu apa si formam bilute,pe care le presam putin si le dam prin pesmet.Le punem pe o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 35 de minute la 160 de grade.

Dupa ce se rumenesc frumos le scoatem si le servim calde sau reci,sunt la fel de bune.Daca le facem pentru noi,le putem servi cu un sos alb.Din ingredientele de mai sus va iasa 25 de bucati.

O poza cu pitica mea scumpa! 🙂

Aceste chiftele sunt foarte bune pentru piticii de la 12 luni in sus.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *