Ardei umpluti cu carne si orez

 

DSC00776

Ingrediente pentru sos:

-2 cepe potrivite

-2 morcovi

-1 ardei gras rosu

– sare

-1 lingurita de boia dulce

-frunze de dafin

-1 lingura de secretul gustului cu gust de legume

-1 legatura de patrunjel

-1 plic de cimbru

-8 linguri de pasta

– 1 lingura de faina

– 50 ml ulei

 

Ingrediente pentru umplutura:

-1 ceapa

-2 linguri de pasta

-500 grame carne tocata de porc

-30 grame orez

-3-4 vrunze de patrunjel tocate marunt

– cimbru

-1 varf de cutit de sare

-1 lingurita secretul gustului cu gust de legume

-7 ardei potriviti

– pastranac

-telina

-1 ou

-50 ml ulei

Mod de preparare:

Tocam ceapa marunt si o adaugam peste uleiul incins.

DSC00544

Calim ceapa timp de 5 minute la foc mic.

Adaugam orezul spalat bine si mai lasam timp de 2-3 minute.

DSC00558

DSC00560

Adaugam 2 linguri de pasta,amestecam pana se incorporeaza pasta bine.

Adaugam si carne tocata si lasam pana isi schimba culoarea,timp de 10 minute la foc mediu.

DSC00563

DSC00566

Cand carnea e gata dam la o parte de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt,cimbru,sarea si secretul gustului cu gust de legume.

Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele,lasam deoparte pana se raceste.

DSC00569

DSC00573

Intre timp ce se raceste carnea,ne apucam de ardei,ii spalam bine si le scoatem cotoarele cu tot cu seminte si nervi.

Ii spalam bine in interior sa nu ramana seminte si nervi,ii scurgem bine de apa.

Cotoarele nu le aruncam,le oprim si le punem la loc dupa ce umplem ardei.

DSC00577

Adaugam oul peste carne si amestecam pane se incorporeaza bine.

Umplem ardei,punem capacele si ii asezam intr-o oala de 3 kg asezati cu fata in sus.

Inainte sa ii bagam in oala ardei ii intepam de 3 ori cu o scobitoare.

Adaugam peste ardei pastranacul cu telina spalate bine si foile de dafin.

Punem apa cat sa treaca peste ardei si pentru a tine ardei sub apa cat timp fierb,pun  o farfurie.

DSC00622

DSC00624

DSC00626

Lasam sa fiarba o ora la foc incet,intre timp ce fierb pregatim sosul cu legume.

Tocam legumele marunt.

DSC00555

Le punem intr-o tigaie,adaugam uleiul si lasam 5 minute sa se caleasca la foc mic.

Adaugam 300 ml apa peste si lasam sa fiarba 30 de minute la moc mediu.

DSC00627

Dupa ce fierb legumele,adaugam pasta peste si mai lasam 5 minute sa fiarba.

Intre timp au fiert si ardei,ii scoatem din apa si ii punem intr-un vas.

DSC00672

DSC00674

Scoatem pastranacul si telina din supa si o aruncam.

Supa de la ardei o punem peste legume.

DSC00679

Adaugam lingura de faina amestecata cu apa.

Inainte sa adaugam in sos faina o stricuram pentru a indeparta cocoloasele.

DSC00689

Dupa ce incorporam faina bine,adaugam patrunjelul tocat marunt,sarea,secretul gustului,boia si cimbru,lasam sa fiarba 10 minute la foc mic.

DSC00686

Tornam sosul peste ardei si dam la cuptor timp de o ora la 180 de grade.

DSC00692

Dupa ce trece timpul de stat in cuptor ii scoatem si ii putem servi cu smantana merg de minune.

DSC00746

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *