INGREDIENTE:
-700 grame de făină
-300 ml lapte
-1 plic de drojdie uscată (8g)
-1 lingură de zahăr
-60 ml ulei
-1 linguriţă de sare
– 50 ml apa pentru maia
MOD DE PREPARARE:
Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 50 ml apă.
Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 10 minute.
Se adauga sarea.
Apoi se adaugă restul de ingrediente laptele, câte puţin din ulei.
Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.
Se pune aluatul intr-un vas curat si acoperim cu o folie de bucatarie.
Aluatul format se lasă la crescut pentru o oră la loc călduţ.
Se frământă din nou şi se formează bile mai mari,mai mici cat vrea fiecare sa fie de mare turta.
Se mai lasa pe blat sa stea 5 minute.
Se intinde de subtire ca in imaginea de mai jos.
Se incinge o tigaie de ceramica sau teflon la foc mic pe ochiul al mare de la aragaz.Punem turta in tigaie,o tinem 2 minute jumatate,o intoarcem si o mai lasam 2 minute jumatate.
Se pune turta pe un prosop dupa ce o coacem si le coacem pe rand pana le terminam.Le putem servi calde sau merg de minune cu branza.
Spor la treaba 🙂
Au ieșit wow tutele mulțumesc pentru rețetă!!!
Cu drag