Supa de pui cu galuste

DSC02864

DSC02876

Ingrediente:
-500 grame carne de pui

-2 bucati de pastarnac 

-2 bucati de telina

-1 lingurita de sare

-1 lingura de secretul gustului cu gust de pui

-1 legatura de patrunjel

-2 morcovi

-1 ardei gras 

-2 cepe 

Pentru galuste avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-1 praf de sare

-120 grame gris

-1 lingura ulei

-2 oua(95 de grame)

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune carnea spalata bine la fiert,pana cand iasa toata spuma,pe care o luam usor cu o lingura.

DSC02780

DSC02785

DSC02787

Apoi adăugăm morcovii si ardeiul tăiat bucăţi mai mari, cepele întregi, păstârnacul,ţelina curatate si spalate.

Se adaugă sarea,lingura de delicat şi se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 30 de minute.

DSC02789

DSC02788

DSC02793

Pastranacul cu telina se scot din oala, dupa ce au fiert bine si le aruncam.

DSC02802

DSC02815

Între timp într-o oală mai mică se pregătesc găluştele.

Peste ouala bătute se adaugă un praf de sare, uleiul şi se freacă bine.

Apoi se pune câte puţin griş,pana se obţine o consistenţă ca de smântână.

Prin care treci cu furculiţa şi lasă urme, compoziţia de găluşte este numai bună.

DSC02828

DSC02829

Când apa din crăticioară începe să fiarbă, se pun găluştele formate cu o linguriţă şi se lasă să fiarbă timp de 5 minute.

Se scot şi se scurg bine, apoi se transferă în oala cu supă unde se mai lasă să fiarbă 5 minute la foc incet.

DSC02837

DSC02838

DSC02839

DSC02841

Intre timp tocam patrunjelul marunt.

DSC02843

Se adauga pătrunjelul tocat mărunt, se mai lasă 5 minute şi oprim focul.

DSC02847

DSC02854

Spor la treaba 🙂

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *