Ingrediente:
-500 grame carne de pui
-2 bucati de pastarnac
-2 bucati de telina
-1 lingurita de sare
-1 lingura de secretul gustului cu gust de pui
-1 legatura de patrunjel
-2 morcovi
-1 ardei gras
-2 cepe
Pentru galuste avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 praf de sare
-120 grame gris
-1 lingura ulei
-2 oua(95 de grame)
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune carnea spalata bine la fiert,pana cand iasa toata spuma,pe care o luam usor cu o lingura.
Apoi adăugăm morcovii si ardeiul tăiat bucăţi mai mari, cepele întregi, păstârnacul,ţelina curatate si spalate.
Se adaugă sarea,lingura de delicat şi se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 30 de minute.
Pastranacul cu telina se scot din oala, dupa ce au fiert bine si le aruncam.
Între timp într-o oală mai mică se pregătesc găluştele.
Peste ouala bătute se adaugă un praf de sare, uleiul şi se freacă bine.
Apoi se pune câte puţin griş,pana se obţine o consistenţă ca de smântână.
Prin care treci cu furculiţa şi lasă urme, compoziţia de găluşte este numai bună.
Când apa din crăticioară începe să fiarbă, se pun găluştele formate cu o linguriţă şi se lasă să fiarbă timp de 5 minute.
Se scot şi se scurg bine, apoi se transferă în oala cu supă unde se mai lasă să fiarbă 5 minute la foc incet.
Intre timp tocam patrunjelul marunt.
Se adauga pătrunjelul tocat mărunt, se mai lasă 5 minute şi oprim focul.
Spor la treaba 🙂