Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-40 grame unt
-1 lingura de sare
Pentru umplutura avem nevoie de:
-200 grame smantana 10%grasime
-100 grame mozzarella
-350 grame kaizer
-3 oua
Pentru toppingul de deasupra avem nevoie de:
-200 grame smantana
-80 grame mozzarella
-20 grame mozzarela pentru presarat deasupra ultima data,inainte sa bagam la cuptor
-4 frunze de busuioc
-2 oua
Mod de preparare:
Se curata cartofi si se spala,se pun intr-o oala la fiert cu lingura de sare,timp de 25 de minute.
Cartofi trebuie sa fie pe jumatate fierti,sa avem grije sa nu ii fierbem prea mult.
Scoatem cartofi cu o paleta si ii scurgem bine de apa,ii lasam sa se raceasca.
Intre timp tocam kaizerul si pregatim toppingul (pentru umplutura).
Intr-un bol pregatim toppingul pentru umplutura,amestecam toate ingredientele bine si dam deoparte.
Ungem vasul cu unt in care pregatim cartofi,punem un strat de cartofi unul de kaizer si jumatate din compozitia de topping.
Mai adaugam un strat de cartofi,kaizer si restul de topping.
Adaugam si ultimul strat de cartofi, pregatim toppingul de il punem deasupra.
Amestecam toate ingredientele bine si adaugam peste cartofi,presaram mozzarella deasupra.
Punem capacul si dam la cuptor pentru 45 de minute,cat sa se rumeneasca frumos pe deasupra.
Servim cu salata de varza sau cu smantana.
Pofta buna 😛