Cartofi la cuptor cu kaizer

DSC03363

 

DSC03389

Ingrediente:

-1 kg de cartofi

-40 grame unt 

-1 lingura de sare

 

Pentru umplutura avem nevoie de:

-200 grame smantana 10%grasime

-100 grame mozzarella

-350 grame kaizer

-3 oua

 

Pentru toppingul de deasupra avem nevoie de:

-200 grame smantana

-80 grame mozzarella

-20 grame mozzarela pentru presarat deasupra ultima data,inainte sa bagam la cuptor

-4 frunze de busuioc

-2 oua

 

Mod de preparare:

Se curata cartofi si se spala,se pun intr-o oala la fiert cu lingura de sare,timp de 25 de minute.

Cartofi trebuie sa fie pe jumatate fierti,sa avem grije sa nu ii fierbem prea mult.

DSC03271

Scoatem cartofi cu o paleta si ii scurgem bine de apa,ii lasam sa se raceasca.

DSC03303

Intre timp tocam kaizerul si pregatim toppingul (pentru umplutura).

DSC03276

Intr-un bol pregatim toppingul pentru umplutura,amestecam toate ingredientele bine si dam deoparte.

DSC03305

DSC03309

DSC03312

Ungem vasul cu unt in care pregatim cartofi,punem un strat de cartofi unul de kaizer si jumatate din compozitia de topping.

DSC03304

DSC03306

DSC03313

DSC03314

DSC03315

Mai adaugam un strat de cartofi,kaizer si restul de topping.

DSC03316

DSC03318

DSC03320

Adaugam si ultimul strat de cartofi, pregatim toppingul de il punem deasupra.

DSC03323

Amestecam toate ingredientele bine si adaugam peste cartofi,presaram mozzarella deasupra.

Punem capacul si dam la cuptor pentru 45 de minute,cat sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

DSC03321

DSC03325

DSC03326

DSC03327

DSC03329

DSC03328

DSC03334

 

Servim cu salata de varza sau cu smantana.

Pofta buna 😛

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *