Ingrediente:
Pentru 4 pizza de 26 cm:
-500 grame faina
-250 ml apa
-8 grame drojdie uscata (20 grame proaspata)
-200 grame mozzarella
-125 grame mini mozzarella
-1 varf de cutit sare
-30 ml ulei de masline pentru aluat
-20 ml ulei pentru deasupra
-300 grame piept de pui
-50 grame masline
-50 grame ardei gras
-200 grame sos de rosii
-frunze de busuioc
Mod de preparare:
Punem plicul de drojdie intr-un pahar cu apa calda,amestecam cu o lingurita pana se dizolva bine drojdia si lasam 5 minute sa creasca.
Faina o cernem si o amestecam cu sarea.
Punem drojdia peste faina si amestecam cu o lingura de lemn.
Dupa ce incorporam toata apa,rasturnam pe masa aluatul si il framantam bine.
Adaugam uleiul si framantam bine pana rezulta un aluat elastic.
Impartim aluatul in 4 bucati egale si formam bile.
Punem bilele intr-o tava tapetata cu gris si lasam sa creasca 40 de minute.
Dupa ce a crescut frumos aluatul,intindem foarte subtire.
Punem aluatul pe o tava speciala de pizza.
Intindem un strat de sos si mozzarella.
Presaram pieptul de pui fiert inainte si tocat marunt.
Adaugam masline,ardei,busuioc,ulei de masline si mini mozzarella tocata marunt.
Bagam la cuptor timp de 10 minute la 350 de grade.
Pofta buna 🙂