Pizza

 

DSC03738

DSC03799

DSC03807

DSC03817

Ingrediente:

Pentru 4 pizza de 26 cm:

-500 grame faina

-250 ml apa

-8 grame drojdie uscata (20 grame proaspata)

-200 grame mozzarella

-125 grame mini mozzarella

-1 varf de cutit sare

-30 ml ulei de masline pentru aluat

-20 ml ulei pentru deasupra

-300 grame piept de pui

-50 grame masline

-50 grame ardei gras 

-200 grame sos de rosii

-frunze de busuioc

Mod de preparare:

Punem plicul de drojdie intr-un pahar cu apa calda,amestecam cu o lingurita pana se dizolva bine drojdia si lasam 5 minute sa creasca.

DSC03679

DSC03681

Faina o cernem si o amestecam cu sarea.

DSC03684

Punem drojdia peste faina si amestecam cu o lingura de lemn.

DSC03687

DSC03688

DSC03690

Dupa ce incorporam toata apa,rasturnam pe masa aluatul si il framantam bine.

DSC03691

Adaugam uleiul si  framantam bine pana rezulta un aluat elastic.

Impartim aluatul in 4 bucati egale si formam bile.

DSC03694

DSC03695

Punem bilele intr-o tava tapetata cu gris si lasam sa creasca 40 de minute.

DSC03700

DSC03704

Dupa ce a crescut frumos aluatul,intindem foarte subtire.

DSC03715

DSC03730

Punem aluatul pe o tava speciala de pizza.

DSC03717

Intindem un strat de sos si mozzarella.

DSC03718

DSC03719

Presaram pieptul de pui fiert inainte si tocat marunt.

DSC03720

Adaugam masline,ardei,busuioc,ulei de masline si mini mozzarella tocata marunt.

DSC_0818

DSC_0826

DSC03723

DSC03768

DSC03735

Bagam la cuptor timp de 10 minute la 350 de grade.

DSC03742

DSC03764

Pofta buna 🙂

 

 

 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *