Ingrediente:
-6 oua
-190 grame faina
-40 grame cacao
-1 plic praf de copt
-110 grame zahar
-1 fiola esenta de rom
-100 grame ciocolata neagra 52% cacao
-70 ml ulei
-1 lingura ulei floarea soarelui
Mod de preparare:
Prima data pregatim ciocolata, sa aiba timp,sa se raceasca cat timp pregatim compozitia de blat.
Topim ciocolata cu o lingura de ulei si o dam deoparte sa se raceasca.
Se bat 5 minute ouale cu zaharul pana se topeste bine,cu un tel sau cu un mixer.
Adaugam uleiul,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.
Adaugam ciocolata,esenta de rom si amestecam bine.
Tornam compozitia de blat intr-o forma tapetata cu hartie de copt de 19-22 cm.
Bagam blatul la cuptor la 170 de grade timp de 50 minute.
Il scoatem din cuptor si il lasam pe un gratar sa se raceasca 2 ore.
Dupa ce s-a racit il taiem in trei,se poate pastra acoperit bine in folie alimentare,timp de 3-4 zile.
Spor la treaba 🙂