Blat de ciocolata

Blat-de-ciocolata11

Ingrediente:

-6 oua

-190 grame faina

-40 grame cacao

-1 plic praf de copt

-110 grame zahar

-1 fiola esenta de rom

-100 grame ciocolata neagra 52% cacao

-70 ml ulei

-1 lingura ulei floarea soarelui

                                                                             Mod de preparare:

Prima data pregatim ciocolata, sa aiba timp,sa se raceasca cat timp pregatim compozitia de blat.

Topim ciocolata cu o lingura de ulei si o dam deoparte sa se raceasca.

Blat-de-ciocolata01

Se bat 5 minute ouale cu zaharul pana se topeste bine,cu un tel sau cu un mixer.

Blat-de-ciocolata02

Blat-de-ciocolata04

Adaugam uleiul,faina cernuta si amestecata cu cacao si praful de copt.

Blat-de-ciocolata05

Blat-de-ciocolata06

Adaugam ciocolata,esenta de rom si amestecam bine.

Blat-de-ciocolata07

Blat-de-ciocolata08

Tornam compozitia de blat intr-o forma tapetata cu hartie de copt de 19-22 cm.

Blat-de-ciocolata03

Bagam blatul la cuptor la 170 de grade timp de 50 minute.

Blat-de-ciocolata09

Il scoatem din cuptor si il lasam pe un gratar sa se raceasca 2 ore.

Dupa ce s-a racit il taiem in trei,se poate pastra acoperit bine in folie alimentare,timp de 3-4 zile.

Blat-de-ciocolata10

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *