Dati click pe reteta de blat.
Cremele de ganache se pregatesc cu 2 ore inainte sa ne apucam de umplut tortul ca sa aiba timp sa se intareasca.
A neagra se intareste mai repede,a alba e bine sa o tineti o ora jumatate la temperatura camerei si o jumatate de ora in frigider.
Ingrediente:
1.Crema ganache de ciocolata alba.
-100 ml frisca naturala 32% grasime
-100 grame ciocolata alba
Mod de preparare:
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucati mai mici.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Dam deoparte de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru doua ore.
Sirop:
-300 ml apa
-150 grame zahar
-1 lingurita de coaje rasa de lamaie
-1 fiola esenta de rom
Se pun toate ingredientele intr-o oala pe foc si se tine pana da in clocot.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca pana in momentul cand il folosim la tort.
Ganache de ciocolata alba si neagra se amesteca separat cu o cantitate dubla de frisca naturala 32% grasime.
Normal se zic mousse de ciocolata,da pentru ca eu nu bag gelatina nu se pot numi mousse de ciocolata.
-200 ml frisca naturala 32% grasime
-2 linguri de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul cu un mixer pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache peste frisca,amestecam pana se omogenizeaza si rezulta o crema ca in imaginea de mai jos.
Dam la frigider pana o pregatim pe urmatoarea.
Ingrediente:
2.Crema ganache de ciocolata neagra.
-100 ml frisca naturala 32% grasime
-100 grame ciocolata neagra 52%cacao
Mod de preparare:
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucati mai mici.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Dam deoparte de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru doua ore.
-200 ml frisca naturala 32% grasime
-2 linguri de zahar pudra
Se bate frisca cu zaharul cu un mixer pana incepe sa se ingroase foarte putin.
Oprim mixerul si adaugam ganache peste frisca,amestecam pana se omogenizeaza si rezulta o crema ca in imaginea de mai jos.
Prima data pregatim forma in care umplem tortul cu folie alimentara.
Pentru acest tort am folosit o forma de 19 cm.
Insiropam prima foaie de blat,adaugam crema si o intindem uniform.
Insiropam si a doua foaie,adaugam crema si o intindem uniform.
Insiropam si ultima foaie de blat,se acopera cu folia bine si se da la frigider peste noapte.
Scoatem tortul din forma si il punem pe un suport,il tinem la temperatura camerei pana pregatim o crema de ganache.
Cu care imbracam tortul intr-un strat subtire,ca sa putem pune pasta de zahar icing peste tort.
Avem nevoie de:
-80 ml frisca
-80 grame ciocolata
Se pune frisca peste ciocolata rupta bucati mai mici.
Se pune pe foc si se tine pana la punctul de fierbere.
Dam deoparte de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata bine.
Se da deoparte pentru 20 de minute,dupa ce s-a racit se imbraca tortul si se da la frigider pentru 30 de minute.
Se intinde 1 kg de pasta de zahar cat putem de subtire si drept.
Scoatem tortul din frigider si adaugam pasta peste,se niveleaza din jur imprejur cu o ustensila speciala pentru pasta.
In cazul in care nu aveti puteti si cu mana da sa avem grije sa nu bagam degetele in el.
Cu restul de pasta o coloram cu culorile pe care le dorim sa decoram tortul.
Eu am facut bilute colorate cat am putut de egale,pe care le-am lipit pe tort,le ungem cu o pensula cu apa.
Am facut capul lui mickey si minnie mouse,intindem pasta nu foarte subtire,o lasam mai groasa si decupam cu forme.Pentru ca daca e mai groasa putem sa bagam betele in interior fara sa le rupem.
Le punem pe bete si le lasam peste noapte,sa se intareasca bine.
La fel procedam si cu restul le decupam si le lasam peste noapte sa se intareasca bine.
Le asezam pe tort a doua zi,se lipesc cu o pensula cu apa punem pe fiecare,nu foarte multa apa.
Spor la treaba 🙂