Ingrediente:
-1 kg faina
-1 fiola esenta vanilie
-coaje rasa de la o lamaie
-200 ml de lapte
-150 grame de zahar
-1 lingurita de sare
-70 ml ulei
-8 oua
Pentru maia avem nevoie de:
-16 grame drojdie uscata(35 grame proaspata)
-100 ml lapte
-1 lingura zahar
-1 lingura de faina
Pentru umplut avem nevoie de 200 grame nutella.
Pentru pudrat avem nevoie de 200 grame zahar pudra cu aroma de vanilie.
Avem nevoie de 1 litru de ulei pentru prajit gogosile.
Ne trebuie 200 grame de faina pentru aluat cand il intindem.
Pregatim maiaua si lasam 10 minute sa creasca.
Incalzim laptele impreuna cu zaharul.
Adaugam faina cernuta intr-un bol si adaugam coaja rasa de lamaie cu sarea.
Adaugam esenta de vanile in lapte.
Adaugam peste faina jumatate din cantitatea de lapte si maiaua.
Adaugam treptat ouale,laptele si uleiul.
Framantam bine aluatul pana incorporam toate ingredientele.
Dupa ce am incorporat toate ingredientele,punem aluatul intr-un bol curat si lasam la loc caldut timp de o ora.
Intindem aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina si decupam cu un pahar rotund.
Punem pe un blat pudrat cu faina sa nu se lipeasca cat timp le lasam la crescut.Lasam 15 minute sa creasca.
Uleiul il punem intr-o oala,adaugam gogosile cand este incins bine.
Gogosile se prajesc la foc potrivit sa nu le ardem,le intoarcem si le scoatem pe un servetel sa absoarba grasimea bine.
Le pudram bine cu zahar.
Jumatate din cantitatea de gogosi le pudram cu zahar.
Jumatate le umplem cu nutella si le pudram cu zahar.
Le puteti pudra pe toate cu zahar daca nu va plac umplute cu nutella.
Topim nutella si o punem intr-un pos de plastic cu o forma speciala de umplut.
Dupa ce le umplem cu nutella le dam prin zahar.
Din cantitatea de mai sus va iasa 68 de bucati.
Pofta buna si spor la treaba 😛