Ingrediente aluat:
-120 ml lapte
-80 ml ulei
-550 grame faina
-coaje rasa de lamaie
-1 fiola de esenta de vanilie
-80 grame zahar
-1 varf de cutit de sare
-2 oua
Pentru maia avem nevoie de:
-8 grame drojdie uscata(15-20 grame drojdie proaspata)
-1 lingurita de zahar
-50 ml lapte
Pentru uns deasupra cornuletele avem nevoie de:
-2 galbenusuri
-3 linguri de lapte
Pentru pudrat cornuletele avem nevoie de 100 grame zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pentru umplutura avem nevoie de:
-200 grame rahat
-150 grame nuca
Avem nevoie de 30 ml ulei pentru uns blatul de lucru.
Mod de preparare:
Prima data pregatim aluatul,cernem faina intr-un bol si pregatim maiaua.
Punem drojdia,zaharul si laptele intr-un bol,amestecam bine si lasam sa creasca 10 minute.
Laptele il incalzim si dam deoparte,adaugam zaharul peste lapte si amestecam pana se topeste.
In bolul cu faina adaugam ouale,coaja rasa de la lamaie,esenta de vanilie,sarea, jumatate din cantitatea de ulei si laptele caldut.
Adaugam maiaua si framantam aluatul pana se incorporeaza toate ingredientele.
Jumatate din uleiul ramas il adaugam treptat si framantam pana iasa un aluat ca cel de cozonac.
Punem aluatul intr-un bol curat acoperit cu folie si lasam sa isi dubleze volumul, timp de o ora la loc caldut ferit de curent.
Intre timp cat se dospeste aluatul tocam rahatul si pregatim nuca.
Dupa ce a crescut aluatul,il rasturnam pe blatul de lucru uns bine cu ulei si formam 8 bile de 115 grame fiecare.
Intindem fiecare bila in parte si taiem in 4,fiecare bucata in parte o taiem in 3.
Adaugam cate-o bucata de rahar si una de nuca ca in imaginea de mai jos si le rulam.
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Inainte sa le bagam la cuptor le ungem cu galbenusurile batute inainte cu laptele.
Le coacem la 175 de grade timp de 20 de minute.
Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra.
Din ingredientele de mai sus va iasa 96 de bucati.
Spor la treaba si pofta buna.