Ingrediente:
-200 grame de faina
– 1 varf de lingurita coaje rasa de lamaie
-120 grame de zahar
-1 lingurita praf de copt
-1 fiola de esenta de vanilie
-50 grame nuca tocata foarte marunt
-60 grame nuca tocata marunt
-180 grame dulceata de visine
-120 ml lapte
-70 ml ulei
-3 oua
Pentru pudrat deasupra avem nevoie de 30 grame zahar pudra cu aroma de vanilie.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste bine zaharul,cu un tel sau cu un mixer.
Adaugam uleiul si amestecam 1 minute.
Adaugam laptele,dulceata de visine,esenta de vanilie,nuca si coaja rasa de lamaie.
Dupa ce incorporam bine ingredientele, adaugam faina cernuta si praful de copt.
Daca compozitia e moale mai adaugam 1 sau 2 linguri de faina.
Le punem in forma de briose.
Le bagam la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute depinde de cuptor.
Deasupra le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.Sau le puteti servi si simple sunt foarte bune pentru copii.
Din ingredientele de mai sus va iasa 20 de bucati.
Pofta buna si spor la treaba.