Este o prajitura foarte simpla si gustoasa pe care o pregateam mereu pe la varsta de 12 ani,era printre preferatele mele,bine ca pe vremea aia nu aveam atatea ingrediente ca acum,foloseam doar iaurt de casa,lapte,faina,malai si o coceam in cuptor de caramida cum era pe vremea bunicilor si iesea super buna.De multe ori o taiam feli si o prajeam pe plita de la soba.Aceasta prajitura imi aduce aminte de copilarie si de momentele frumoase.
INGREDIENTE:
–4 oua (240 grame)
-160 grame de zahar
-150 grame iaurt 21% grasime
-130 ml lapte
-80 ml ulei
-1 lingurita coaje rasa de lamaie
-1 plic praf de copt
-200 grame de faina
-200 grame de malai fin
–1 lingurita esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie
-1 varf de cutit de sare
-20 grame de zahar pudra cu aroma de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Prima data pregatim o forma de 28/18cm tapetata cu hartie de copt.Batem ouale cu zaharul intr-un bol timp de zece minute,pana se topeste tot zaharul.Adaugam uleiul si mai batem un minut.
Adaugam iaurtul,laptele,coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,praful de copt,malaiul,faina si batem cu mixerul pana incorporam toate ingredientele timp de un minut.
Punem compozitia in forma tapetata si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 35 de minute.
Cand este gata prajitura o scoatem din forma si o punem pe un gratar si lasam 2 ore sa se raceasca.
O taiem bucati mici si o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.O puteti servi langa o cana de lapte sau cu iaurt.
Spor la treaba si sa va fie de bine!