INGREDIENTE:
-500 grame de faina
-250 ml de apa
-50 ml ulei
-5 grame de sare
Pentru maia avem nevoie de:
-50 ml de apa
-1 lingura de faina
-7 grame de drojdie uscata(20 grame proaspata)
-1 lingurita de zahar
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol zaharul,drojdia,faina si apa calduta.Amestecam si lasam sa creasca pana da peste bol.
Punem in bolul de la malaxor faina sarea uleiul,apa calduta si maiaua care am lasat-o la crescut.O framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Acoperim vasul si lasam la crescut pentru 30 de minute la loc caldut.
Dupa ce trece timpul in care creste aluatul,il luam si il impartim in 11 bucati egale.
Intindem foarte subtire cu o merdenea pe blatul de lucru ca in imaginea de mai jos.
Incingem tigaia la foc mic si coacem pe fiecare parte 30 de secunde.
Le coacem pe rand pana le terminam pe toate.
Sunt foarte bune pentru shaorma facute cu o zi inainte sau calde cu diferite sosuri.Eu le servesc mai mereu cu hummus sau cu fasole batuta.
Sa aveti pofta si spor la treaba!