CORNULETE DE POST CU APA MINERALA

INGREDIENTE:

-1 pahar de ulei (250ml)

-1 pahar de zahar

-1 pahar de apa minerala

-1 lingurita coaje rasa de lamaie

-30 ml zeama de lamaie pentru stins praful de copt

-1 plic de praf de copt

-650 -700 grame de faina+50 pentru pudrat cand intindem aluatul

-sare

Pentru umplut cornuletele avem nevoie de 250 grame de nuca si 300 grame de rahat proaspat.

Pentru pudrat cornuletele avem nevoie de 100 grame de zahar vanilat cu aroma de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

Punem in bolul de la robot apa minerala cu zaharul si amestecam cu un tel pana se topeste tot zaharul .

Adaugam peste apa uleiul,coaja rasa de lamaie,sarea,praful de copt stins in zeama de lamaie,jumatate din cantitatea de faina si bagam la robor pentru 5 minute.

Adaugam restul de faina treptat pana reiese un aluat moale si lipicios.

Curatam bine pe laterale tot aluatul si il aducem in mijloc,acoperim cu o folie alimentara si lasam pentru 30 de minute la loc caldut.

Rastornam aluatul pe blatul pudrat cu faina si impartim aluatul in 15 bucati egale.

Intindem foarte subtire fiecare bila si punem cate-o bucata de rahat si una de nuca ,ca in imaginea de mai jos.

Le punem pe tavi tapetate cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit la 160 de grade C,pentru 25 de minute,sau pana se rumenesc frumos ca in imaginea de mai jos.

Le pudram imediat cum le scoatem din cuptor,daca le lasam sa se raceasca si dupa le pudram nu se mai lipeste zaharul pudra prea bine pe ele.Puteti proceda cum doriti.

Sa aveti spor si pofta mare!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *