Batoane Impletite cu mac si susan

DSC09190

DSC09191

Ingrediente:

700 grame făină
-300 ml lapte
-1 plic de drojdie uscată (8g)
-1 lingură de zahăr pentru maia
-60 ml ulei
-1 linguriţă de sare
mac
-susan
-2 galbenusuri
-4 linguri de lapte
-50 ml apa/lapte pentru maia

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 50 ml apă.

DSC00795

DSC00804

DSC00809

Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5/10 minute.

DSC00811

Apoi se adaugă restul de ingrediente, sarea, laptele, câte puţin din ulei.Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.

DSC00818

DSC00815

DSC00819

DSC07664

DSC07668

Aluatul format se lasă la crescut pentru o oră, la loc călduţ.Acoperim cu un prosop aluatul.

DSC07671

DSC07688

Dupa ce a crescut frumos,il rasturnam pe blat aluatul.Se frământă din nou şi se formează bile ca in imaginea de jos.

DSC00890

Se mai lasa pe blat bilele de aluat sa mai creasca 5 minute.

DSC09128

Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici ,mai mari.

DSC09130

DSC09132

DSC09139

DSC09141

Se mai lasă să crească 10 minute, după care se ung cu gălbenuşurile bătut cu 4 linguri de lapte.

DSC09143

DSC00896

DSC00907

Deasupra puteţi presăra susan, mac sau ce altceva preferati.

DSC00908

DSC09148

Se coc la 175 de grade timp de 30 de minute.Le lasam pana se rumenesc frumos.

DSC09164

Spor la treaba 🙂

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *